Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen. Doe je dat namelijk niet dan bestaat de kans dat je haar beschadigd raakt of futloos wordt. Naast voor de dagelijkse verzorging is het van belang om wat extra aandacht aan je haar te besteden. Dan is het mogelijk om je haar er echt stralend en gezond te laten uitzien. Ontdek hier hoe je ervoor zorgt dat je haar een bijzondere sprankeling krijgt.

Houd voor de basisverzorging rekening met het type haar

Het geven van een sprankeling aan je haar begint bij een goede dagelijkse verzorging. Dat is onder meer mogelijk met de haarproducten van Olaplex. Kies altijd een product dat bij je haartype past. Er zijn haarproducten voor droog haar of voor beschadigd haar net als voor dun haar en dik haar. Shampoo is een van producten die aan de basis ligt voor het creëren van sprankeling, zoals Kerastase shampoo. Het is echt niet nodig om iedere dag je haar met shampoo te reinigen. Dat kan ook prima eenmaal in de twee dagen of in de drie dagen.

Extra voeding voor sprankelend haar

Een beetje extra aandacht voor je haar doet wonderen. Naast het gebruik van een shampoo is het aan te bevelen om je haar te verwennen met een conditioner. Dit is een haarproduct dat ervoor zorgt dat je haar soepel en zacht wordt. Bovendien is er het effect dat je haar een mooie glans krijgt. Een conditioner heeft als extra voordeel dat je klitten in lang haar eenvoudig kamt en dat geldt ook voor het weghalen knoopjes in het haar. Verder biedt een conditioner bescherming tegen schade van het afdrogen van je haar met een handdoek. Nat haar is nu eenmaal meer kwetsbaar en een conditioner verkleint het risico op beschadiging. Er zijn overigens speciale leave-in conditioners die je niet hoeft uit te spoelen. Dat laat je haar natuurlijk nog meer sprankelen.

Haarmaskers voor glanzend haar

Een haarmasker is ideaal om je haar een sprankeling te geven. Haarmaskers geven je haar voeding en hebben een hydraterend effect. Je hoeft het masker voor je haar maar eenmaal in de week of een keer in de twee weken te gebruiken. Dat geeft voldoende effect om je haar in combinatie met de andere haarverzorgingsproducten glanzend te houden. Uiteraard is het ook nog mogelijk om stylingproducten te kiezen die voor extra glans zorgen. Bijvoorbeeld mousse met een versterkend en glanzend effect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here