Veel mensen met overgewicht zoeken naar manieren om af te vallen. Er is echter geen effectieve methode voor gewichtsverlies als je niet verplicht bent om af te vallen. Weet je waarom er zoveel zware mensen over de hele wereld zijn? Misschien is er iemand in jouw buurt die zwaarlijvig is, aan wie je kan vragen wat hem of haar zo zwaar maakt.

Je eetgewoonte is belangrijk

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen aankomen is de eetgewoonte. Ongezonde voeding is een eerste boosdoener om aan te komen. Niet alleen kan je van slechte voeding dikker worden, maar ook kan je er andere kwalen door krijgen. Een voorbeeld daarvan is acne. Er zijn bijvoorbeeld mensen die gemakkelijk acne krijgen door veel chocolade te eten.

Lang aan tafel zitten

Een andere eetgewoonte is de manier waarop je eet. Sommige mensen zijn gewend om tijdens het eten veel te praten en dat neemt tijd, waardoor ze langer en meer kunnen eten. Deze eetpraktijk kan zelfs leiden tot onbewust eten. Een ander ding is dat frequent eten iemand snel kan doen aankomen en de persoon het vervolgens moeilijk vindt om snel af te vallen. Drukbezette mensen zijn geneigd om aan te komen, vooral als ze haastig eten. Als je haastig eet, merk je misschien niet eens dat je veel meer hebt gegeten dan je maag kan verwerken.

Langzaam eten heeft voordelen

Echter kan lang aan tafel zitten ook voordelig zijn. Langzamer eten heeft namelijk de voordelen om sneller af te vallen. Langzaam eten zal je ervan bewust maken dat je genoeg hebt en moet stoppen met eten. Volgens studies wordt het concept van genoeg gegeten hebben beïnvloed door de tijd die je doorbrengt met eten, je verlangen naar het voedsel en de hoeveelheid voedsel die je consumeert. Daarom is langzaam eten belangrijk voor zwaarlijvige mensen voor het verkrijgen van een snel gewichtsverlies.

Een onderzoek

Een onderzoek werd in het verleden uitgevoerd om te bepalen welk eetpatroon effectief zou zijn bij het verliezen van gewicht. De onderzoekers selecteerden dertig mannen en vrouwen met overgewicht om een ​​specifiek eetpatroon te ondergaan. De onderzoekers boden verschillende maaltijden in een gevarieerd tempo aan via het geluid van een computer. In de eerste maaltijd werd het tempo met vijftig procent vertraagd waardoor de hele maaltijd werd verlengd. Het tempo werd opnieuw verlaagd met de helft van de eerste maaltijd, wat betekent dat ze langzamer aten dan bij de eerste maaltijd. De onderzoekers concludeerden dat de deelnemers minder aten bij langzaam eten.

Andere factoren om gewicht te verliezen

Afgezien van langzaam eten, kunnen andere factoren echter helpen om snel gewicht te verliezen. Een daarvan is het kiezen van het juiste soort dieet dat het risico op gewichtstoename verkleint. Evenzo zal een goede levensstijl ook helpen bij het verbranden van vetten. Dit betekent dat als je jouw dag doorbrengt met televisie kijken, het onmogelijk is dat je calorieën verbrandt. Aan de andere kant zal een persoon die wandelt, gaat joggen, zwemt en andere oefeningen doet, mogelijk calorieën verbranden en afvallen. Niettemin is het je eigen wilskracht dat belangrijk is voor een succesvol gewichtsverlies door zelfdiscipline.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here