Denk je aan typische geuren van de zomer, dan denk je aan verschillende geurige bloemen, vers gemaaid gras, de geur van de zee en dat alles natuurlijk in combinatie met heerlijk eten en koude drankjes. Ben je een echte parfum liefhebber, dan heb je waarschijnlijk meerdere soorten in de kast staan. Sommige hiervan zijn zwaar en houtachtig, en dat is nou juist wat we niet willen in de zomer. Een parfum voor de zomer is licht en zoet, of voorzien van een bloemige geur. Ben je benieuwd welke parfums perfect zijn voor de warme zomerdagen? Lees dan snel dit artikel!

Welke geur draag jij deze zomer?

Er zijn vele parfums verkrijgbaar, maar het vinden van de ideale parfum voor de zomer kan nog best lastig zijn. Misschien weet jij precies wat je wel en niet lekker vindt, maar je lichaam kan in de zomer anders reageren op geuren, dan in de winter. Dit komt doordat je huid in de zomer wat vetter is, waardoor de geur langer blijft hangen, maar dus ook net iets anders kan ruiken. Onderstaand lijstje is een goede om mee te nemen in je zoektocht naar de beste parfum:

  • Jill Sander – Sun, met ylang-ylang-bloemen, jasmijn en amber
  • Dolce & Gabanna – Light Blue Forever, met citrus, witte bloemen en sinaasappelbloesem
  • Lancôme – Soleil Cristal, met witte bloemen, mandarijn, vanille en patchouli
  • BVLGARI – Omnia, met mandarijn, gardenia, oranjebloesem en vijgenblad
  • Narciso Rodriguez – Eau Neroli Ambree, met sinaasappelbloesem, cederhout en cashmere
  • Giorgio Armani – Acqua di Gioia, met jasmijn, roze pepers, cederhout en bruine suikers
  • Escada – Summer Festival, met mandarijn, jasmijn en Italiaanse bergamot

Al deze parfums zijn in een goede parfumerie verkrijgbaar. Wil je dit nou niet, maar wil je liever Online Lancôme bestellen, of vanuit je heerlijke ligbed buiten in de zon op zoek gaan naar de parfum van Escada of Dolce & Gabanna? Dan kan dat natuurlijk ook. Voordeel hiervan is dat je dit gewoon vanuit huis kunt doen, nadeel is wel dat je de parfum niet eerst kan testen.

Welke parfum past het beste bij mij?

Weet je niet goed welke geur het beste bij je past, dan doe je er goed aan eerst naar een parfumerie toe te gaan. Niet alleen kun je dan de verschillende parfums ruiken, maar ook op je lichaam uitproberen. Een parfum uit een flesje kan namelijk heel anders ruiken dan wanneer je hem op je lichaam draagt.

Het beste ga je op zoek naar een nieuwe geur als je honger hebt, want dan is je ruikorgaan op zijn scherpst. Ook kun je het beste door de geur heen lopen in plaats van dat je hem op je lichaam spuit. Besluit je toch te spuiten, ga dan niet wrijven! Door je polsen tegen elkaar aan te wrijven nadat je gespoten hebt, veranderd de geur van je parfum.