Wanneer we het hebben over uiterlijke verzorging, denken veel mensen aan make-up op hun gezicht. Dit is echter niet het enige waar je aan moet denken. Jouw haar hoort immers ook bij je uiterlijk. De meeste mensen besteden hier dag in dag uit behoorlijk wat aandacht aan. Dit geldt ongetwijfeld ook voor jou. Zo zorg je er waarschijnlijk voor dat jouw haar in model zit voordat je de deur uitgaat. Vergeet echter ook niet om goed voor jouw haar te zorgen. Toch doen veel mensen dit wel. Zo denken zij dat het voldoende is om het haar zo nu en dan te wassen met shampoo. Dit is echter een misvatting. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier hoe je zorgt voor goed en verzorgd haar.

Was je haar niet te vaak

De gemiddelde inwoner van ons land doucht zich meerdere malen per week. Tijdens een douchebeurt wordt het haar geregeld gewassen met shampoo. Veel vrouwen gebruiken daarnaast ook nog conditioner om hun haar te verzorgen. Dit is goed voor jouw haar. Althans, wanneer je het niet te vaak gebruikt. Er zijn echter genoeg mensen die hun haar veel te vaak wassen. De meeste shampoos bevatten agressieve middelen. Deze kunnen ervoor zorgen dat jou haar snel uitdroogt. Ook resulteert het te vaak wassen van jouw haar vaak in een jeukende hoofdhuid. Was je haar dus zeker niet elke dag, maar beperk het gebruik van shampoo tot een paar keer per week.

Breng zo nu en dan een haarmasker aan

Veel mensen denken dat shampoo en conditioner voldoende zijn voor goed en verzorgd haar. Dit is echter een misvatting. Wij raden je aan zo nu en dan ook een haarmasker te gebruiken. Een haarmasker bevat allerlei ingrediënten dien goed zijn voor jouw haar. Gebruik dit masker zo nu en dan in plaats van een conditioner. Was jouw haar wel altijd eerst met gewone shampoo, want hierdoor openen de haarschubben zich. Een haarmasker haalt hierdoor meer uit. Breng het middel overigens pas aan wanneer jouw haar handdoek-droog is. Laat het na aanbrengen tien minuten intrekken alvorens je het uitspoelt met koud of lauw water.

Kies voor de juiste stijltang

Menig vrouw gebruikt zo nu en dan een stijltang om haar in model te brengen. Dit werkt makkelijk en snel, wat het ideaal maakt. Veel mensen zijn zich er echter niet bewust van dat het gebruik van een stijltang slecht is voor hun haar. De warmte van dit apparaat beschadigt jouw haar namelijk. Zo is droog haar bijvoorbeeld een gevolg van overmatig gebruik van een stijltang. Het is daarom beter om een stijltang niet dagelijks te gebruiken. Wil je dit wel? Kies dan voor een L’Oréal Steampod. Met deze stijltang stijl je jouw haar namelijk met één haal. Dit zorgt ervoor dat haarvezels optimaal ontzien worden. De schade aan jouw haar blijft hierdoor beperkt en dat komt de uitstraling ervan ten goede.

Gebruik droogshampoo niet als vervanger

Waar vrouwen nog steeds vaak conditioner gebruiken voor de verzorging voor hun haar, zien we de laatste jaren ook dat droogshampoo in opkomst is. Deze shampoo is vooral ideaal wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om je haar uitgebreid te wassen. Nu denk je waarschijnlijk dat de vette look niet verdwijnt wanneer je het niet wast. Met droogshampoo is dit echter wel het geval. Je breng deze shampoo makkelijk en snel aan in droog haar met behulp van een spuitbus. Het grote voordeel van droogshampoo is dat het jouw haar een schone aanblik geeft. Indien je droogshampoo gebruikt, moet je het niet zien als vervanger van shampoo en/of conditioner. Deze shampoo verzorgt jouw haar namelijk minder goed. Je moet jouw haar dus nog steeds geregeld wassen met gewone shampoo en conditioner wanneer je zo nu en dan droogshampoo gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here