Wanneer je manicure of pedicure thuis moet doen, is het erg belangrijk om er kennis van te hebben in het algemeen, en de vereisten ervan in het bijzonder. Als je de behoefte hebt aan een systeem om thuis manicure en pedicure te kunnen doen, dan zou het volgende systeem je een grote hulp kunnen zijn.

De benodigdheden

Om thuis een perfect manicure- en pedicuresysteem te maken, heb je het volgende nodig:

  • 1 pakje wattenbollen
  • 1 nagellakremover
  • 1 amarilbord
  • 1 nagelschaar
  • 1 nagelriemverwijderaar
  • 1 fles nagellak
  • 2 teen afscheiders
  • Een paar papieren doeken

Nu ben je zeker geïnteresseerd zijn om te weten hoe de bovengenoemde items je zullen helpen bij het doen van een manicure of pedicure.

Nagellak verwijderen

Neem wattenbollen zoveel als je nodig hebt, week elke vinger goed met de nagellakremover, zodat je echte nagels beginnen te verschijnen. Gebruik een hele kleine hoeveelheid nagellakremover om de nagellak te verwijderen. Omdat nagellak extreem uitdroogt, laat je de nagel er nooit in weken, vooral niet in de nagelriem. Houd een goed contacten van je nagels met de nagellak.

Het inweken en verwijderen van de nagelriemen

Je nagelriem is als een voorhuid. Het bevindt zich aan de onderkant van je nagel, waar het vingernagel en de huid samenkomen. Om je nagelriem te verwijderen, laat je de nagel ongeveer 3 minuten in warm water weken. Gebruik nu nagelriemverwijderaar om de nagelriem naar beneden te duwen.

Je nagels knippen

Gebruik een nagelknipper om de teennagels te knippen. Gebruik ook een nagelknipper om je nagels te hervormen of in te korten. Als je nagels hard zijn, week ze dan in water voordat je ze gaat knippen. Als je zachte nagels hebt, knip ze dan niet na het baden of wassen, omdat je hierdoor schade kan veroorzaken die soms tot een infectie kan leiden. Knip geen te korte teennagels, omdat dit de kans op ingegroeide teennagels vergroot.

Nagels glad en mooi maken

Gebruik het amarilbord om je nagels glad en mooi te maken. Je kan het amarilbord gebruiken om de uiteinden van je nagels glad te maken. Gebruik geen amarilbord om je natuurlijke nageloppervlak af te schrapen, want hierdoor worden de nagels ruw.

Exfoliërende & hydraterende handen en voeten

Nu moet je je voeten, benen, armen en voeten masseren. Was eerst je handen en gebruik vervolgens een puimsteen om eelt en andere ruwe oppervlakken aan de onderkant van je voeten weg te wrijven. Spoel nu de scrub van je voeten en benen. Gebruik vervolgens een vochtinbrengende crème of een andere verzachtende crème voor je handen en voeten die een gebarsten en ruwe huid kunnen genezen.

Je nagels polijsten

Verwijder de overtollige vochtinbrengende crème. Poets je nagels en droog ze af tussen twee lagen, bij voorkeur minimaal vier lagen. Als je zwakke of broze nagels hebt, plaats dan een of twee lagen nagellak op de nagel als basislaag om de nagel te versterken. Daarna volgen twee lagen gekleurde nagellak, gevolgd door een toplaag om glans toe te voegen. Gebruik tijdens het polijsten scheiders op de vingers. Laat de nagellak vervolgens drogen.

Nagels die er verzorgd en mooi uitzien, zijn belangrijk voor je uitstraling en beauty!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here