Maak je je altijd zorgen om je wratten? Er zijn veel remedies die je kan proberen om ze te verhelpen en je beter te doen voelen. Net als moedervlekken zijn wratten geen teken van kanker of een tumor. Maak je daarom dus geen zorgen als je hiermee te maken krijgt. Ze kunnen op verschillende plaatsen op het lichaam verschijnen. Dus als je last hebt van wratten, zijn hier enkele remedies die je kan toepassen. Onthoud dat niet elke remedie voor jou zal werken.

Oplossingen tegen wratten

Als je lijdt aan verlies van vertrouwen vanwege wratten op je lichaam die helemaal niet aantrekkelijk zijn, dan is het tijd om wat onderzoek te doen en wat remedies uit te testen die voor jou kunnen werken. Uiteraard wilt iedereen er op zijn best uitzien met een mooi lichaam zonder wratten.

Weken in warm water

De eerste methode die je kan proberen, is om de wrat of wratten gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten in warm water te laten weken. Nadien laat je ze gewoon drogen. Nadat dit is gedaan, kan je er appelazijn op aanbrengen. Breng dit aan met een wattenstaafje. Vergeet na het aanbrengen van de appelazijn niet om dit ook gedurende minstens 10 tot 15 minuten te laten inwerken. Daarna spoel je het gewoon af met water en droog je het vervolgens af.

Een asperine

Een andere optie die je kan gebruiken is een aspirine. Laat de aspirine oplossen in een klein beetje water en dan kan je het op de wrat aanbrengen. Ook dit kan je doen via een wattenstaafje. Nadat je dit hebt gedaan, vergeet dan niet om het goed af te dekken met een pleister. Het is het beste als je dit proces minstens twee keer per dag kan herhalen.

Water mengen met zuiveringszout

Je kan ook water mengen met een beetje zuiveringszout. Wrijf het minimaal 3 à 4 keer per dag op de wrat. Je kan ook een doek weken met een mengsel van ricinusolie en zout en deze doek vervolgens op de wrat leggen. Dek dit opnieuw goed af met een pleister en laat het een nacht inwerken.

Cashewnoten gebruiken

In het geval dat je wratten hebt die vrij oud zijn, is de bekendste remedie om eenvoudig een paar cashewnoten te kauwen en ze erop te wrijven.

Een paardenbloem

Als je minstens drie keer per dag een geopende stengel van een paardenbloem op de wrat wrijft, kan dit ook effectief zijn. Je kan het gebruik van paardenbloemwortels ook proberen. Eerst moet je de wortel van de bloem snijden. Deze wortel moet je vervolgens op de wrat aanbrengen tot het melkachtig wordt alsof het sap er uit sijpelt en het de wrat vervolgens helemaal bedekt. Als je dit gedurende meerdere weken minstens één keer per dag doet, kan het zijn dat dit de wratten elimineert.

Aloë vera

Je kan ook proberen om vers geëxtraheerd aloë vera sap rechtstreeks aan te brengen op de wrat. Ook dit kan in sommige gevallen helpen.

Proteolytische enzymen

Proteolytische enzymen zitten in fruit zoals de papaja, ananas, bananenschil en vijgen. Ze maken deel uit van je dagelijkse voeding en het helpt bij het verminderen van wratten.

Het sap van zure appels

Een andere remedie die je kan proberen, is om het sap van zure appels te extraheren en dit mengsel drie keer per dag gedurende ongeveer drie weken op de wrat aan te brengen. Van zodra je begint, stop er dan niet mee. Als je dit regelmatig doet, zal je merken dat de wrat tegen het einde van de derde week veel zwakker is geworden.

Het sap van een ui

Wat bij sommige mensen ook een zeer effectieve remedie kan zijn, is het sap van een ui een keer per dag gedurende een aantal weken op de wrat aan te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here