Ga je jouw eetkamer opnieuw inrichten? Dan komen er mogelijk ook nieuwe meubelen te staan. Zo ben je misschien wel van plan om een nieuwe eettafel te kopen. Als dit het geval is, moet je waarschijnlijk ook nieuwe stoelen aanschaffen. Het vinden van deze stoelen is makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een handje te helpen, geven we je hier 4 tips om de beste eetkamerstoelen te vinden.

1. Kijk naar jouw interieur

Op het gebied van eetkamerstoelen heb je ontzettend veel keuze. Dit lijkt op het eerste oog ideaal. Toch leert de ervaring dat veel mensen hierdoor juist worstelen met het vinden van de beste eetkamerstoel. Vind jij het ook lastig om de knoop door te hakken? Richt je dan allereerst eens tot de rest van jouw interieur. Doe dit zeker als je enkel nieuwe stoelen gaat kopen. In dat geval moeten deze namelijk aansluiten bij de rest van de inrichting van jouw eetkamer. Kijk hiervoor onder meer naar de materialen die gebruikt worden. Is staal een veelvoorkomend materiaal in jouw eetkamer? Laat dit dan ook in de eetkamerstoelen terugkomen. Op deze manier ontstaat er een samenhangend geheel.

2. Uitstraling of comfort?

Voordat je op zoek gaat naar een eetkamerstoel, raden wij je aan te bepalen of je voor uitstraling of comfort gaat. Veel mensen vinden het belangrijk dat de stoelen er mooi uitzien en daarnaast aansluiten bij de rest van het interieur. Vergeet alleen niet dat je er ook regelmatig op zit. Zo is de kans groot dat je voor het eten plaatsneemt op een eetkamerstoel.

Vergeet daarom niet om naar het comfort van de stoel te kijken. Als een stoel niet fijn zit, krijg je waarschijnlijk al snel spijt van jouw aankoop. Probeer een eetkamerstoel daarom altijd eerst uit voordat je hem koopt. Zo weet je direct of hij lekker zit. Steek je genoeg tijd in de zoektocht? Dan slaag je er waarschijnlijk in om zowel mooie als comfortabele eetkamerstoelen te vinden.

3. Zithoogte

Is een eetkamerstoel gemaakt van een zacht materiaal? Dan zak je hier lekker in weg. Veel mensen vinden een zachte stoel daarom al snel lekker zitten. Een veelgemaakte fout is dat er enkel naar het materiaal gekeken wordt. Dit speelt mee bij het zitcomfort, maar er is meer. Zo moet de stoel ook de juiste zithoogte hebben. Als een stoel de juiste hoogte heeft, zit je namelijk in de juiste houding.

Weet je niet of een eetkamerstoel de juiste hoogte heeft? Probeer dan verschillende stoelen uit. Je ontdekt dan snel genoeg of een stoel hoog genoeg is voor jou. Zorg er altijd voor dat met jouw rug tegen de leuning zit en met je voeten plat op de grond staat. Daarnaast moeten jouw knieën even hoog zijn als de zitting. Zoek je geen eetkamerstoelen, maar barkrukken? Dan gelden er andere eisen. Kijk in dat geval  eens op https://www.overstockhome.be/nl/catalogus/stoelen/barkrukken. Hier vind je voor iedere bar wel een geschikte kruk.

4. Wel of geen leuning?

Een laatste puntje waar je naar moet kijken bij de zoektocht naar eetkamerstoelen, is de armleuning. Tegenwoordig zijn er zowel stoelen met als zonder leuning. Stoelen met een leuning hebben vaak net wat meer comfort, maar toch is het niet altijd ideaal. Zo kan een eetkamerstoel met leuning niet altijd onder het tafelblad geschoven worden. Wil je stoelen met leuning? Meet dan altijd de hoogte van de onderkant van het tafelblad op. Zodoende voorkom je dat je jouw eetkamerstoelen niet onder de eettafel kunt schuiven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here