Ben jij tevreden met je woning, maar heb je het idee dat de woonkamer nog niet helemaal af is? Vaak heeft dit te maken met de decoraties die er te vinden zijn. Je bankstel, televisie, kast en eettafel staan er natuurlijk wel, maar dat zorgt er niet voor dat de woonkamer ook echt ‘af’ is. In dit artikel laten wij je zien wat je kun doen om ervoor te zorgen dat jij in een woonkamer zit die helemaal naar jouw smaak is!

Decoratie is persoonlijk

Decoratie is vaak persoonlijk. De mooiste foto’s van je gezin of andere familieleden, tekeningen en andere knutsels van je kinderen en dat ene mooie beeldje uit Italië… Het zorgt ervoor dat jouw woonkamer ook echt van jou is. Heb jij vrijwel geen decoratie in de woonkamer staan of hangen, dan kan het goed voelen alsof de kamer te kaal is. Alsof je nog midden in een verhuizing zit en alles nog op zijn plek gezet moet worden.

Wat hang je aan de muur?

Een schilderij of mooie canvas van je gezin is natuurlijk altijd goed, maar dit hebben al zoveel mensen tegenwoordig. Wil jij nou graag iets anders, dan kun je ook kiezen voor een fotowand. Dit is een muur, of in ieder geval een groot gedeelte daarvan, die je helemaal volhangt met verschillende prints. Het mooie hieraan is, dat je het op kleur kunt uitzoeken. Heb jij bijvoorbeeld een lichte woonkamer met gele accessoires? Kies dan voor een fotowand waar diezelfde kleur geel tussenuit springt. De lijsten zijn van verschillende afmetingen wat zorgt voor een speels effect, maar niet rommelig oogt. Een echte eyecatcher in je woonkamer dus.

Vind je zo’n fotowand wel leuk, maar is het net teveel voor je? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor posters. Het voordeel hierbij is dat je zelf bepaalt hoeveel posters je ophangt, en waar je deze ophangt. Ga je voor abstract, kleurig of toch voor een mooie dierenposter?

fotowand2

Eén plek voor alle tekeningen

Al die tekeningen en knutselwerkjes van je kinderen zijn natuurlijk heel leuk, maar als je alles op moet hangen, hangt straks je hele woonkamer vol. Je kunt er dan ook beter voor kiezen dit op één plek op te hangen. Is het vol? Dan is het tijd om alles eraf te halen en nieuw werk op te hangen. De tekeningen kun je bewaren, maar zal veel ruimte innemen. Beter is het dus, om hier foto’s van te maken. Deze kun je eenvoudig opslaan in de cloud waardoor je ze nooit meer kwijtraakt!

Zorg voor goede verlichting

Naast decoratie zorgt goede verlichting er ook voor dat je woonkamer helemaal af is. Het liefst heb je één lamp in je woonkamer staan of hangen die er echt tussenuit springt, en hou je de rest meer neutraal. Een mooie booglamp achter de bank bijvoorbeeld, of een grote, industriële lamp boven de eettafel.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Desenio

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here