Het wauw effect

We hebben het allemaal eerder gezien. Soms is het bijna onmogelijk om te beschrijven. Iedereen probeert een wauw effect in zijn huis of bedrijf te creëren, maar het is niet altijd geslaagd. Het creëren van een wauw effect is echt een kunst. De meeste architecten en interieurontwerpers zullen terugkijken op hun carrière en nadenken over één of twee projecten waar ze het meeste trots op zijn. Slechts bij enkele projecten konden ze alle elementen van het interieur samenbrengen en een wauw effect creëren.

Wanneer je net begint met je interieurontwerpproject, stel je meestal de visuele doelen voor het project zeer hoog in. Als de leden van je ontwerpteam kunnen zien dat je niet gepassioneerd bent door het project, zullen zij jou hierin volgen, wat uiteraard resulteert in een minder groot wauw effect.

Er zullen vele dagen zijn waarop elk idee dat wordt gepresenteerd tekort schiet in het creëren van een wauw effect. Als dit gebeurt, slaap er dan een nachtje over om nieuwe ideeën op te doen. Denk na en stel je de voltooide visie van je project voor. De volgende dag zal je versteld staan ​​van de verscheidenheid aan ideeën die zich zullen voordoen.

Identificeer duidelijk de visie van je project

Vaak wanneer we een project beginnen, zijn we zo enthousiast om hiermee aan de slag te gaan. We zullen ons haasten, onze favoriete muurkleur kiezen en beginnen met schilderen. Vervolgens beginnen we onze zoektocht naar de andere doelen van het project. Helaas creëert het effect vaak niet altijd hetgeen waarop we hadden gehoopt.

Een belangrijke stap

Aan het begin van elk project, en voordat iets wordt gekocht, geverfd of behangen, moet je het hele project van begin tot eind visualiseren. Misschien vind je een prachtige afwerking, textuur of stof, waarvoor een andere tint verf nodig is, of die de richting van het interieur ontwerp volledig verandert.

De meeste mensen zullen het belang van deze stap minimaliseren. Je zal veel tijd investeren in dit proces. Maar als je echt een schitterend interieurontwerpproject wilt maken, moet je jouw project visueel voltooien, van begin tot eind. Er is geen gemakkelijke manier om dit te doen. Hoe specifieker de details, hoe groter de kans op een perfect effect.

Stel een budget voor interieurontwerp op

Het is zo belangrijk om een ​​budget voor je interieurontwerpproject op te stellen. De kosten voor een interieurontwerp kunnen aanzienlijk schommelen in prijs. Nadat je jouw budget hebt vastgelegd, zorgt dit voor de benodigde structuur en zorg je ervoor dat je project op tijd wordt voltooid.

Tijdens het ontwerpproces kunnen nieuwe ideeën worden geïntroduceerd die je budget voor het interieurontwerp kunnen verhogen. Veel interieurontwerpprojecten worden in verschillende fasen voltooid. De meesten van ons hebben geen onbeperkt geld en daarom is het heel belangrijk om je budget goed op te stellen, best met een beetje marge voor het geval er nieuwe wensen of ideeën zijn. Door duidelijk de geschatte kosten van het hele interieurontwerpproject te identificeren, krijg je de benodigde structuur voor dit proces.

Op dit punt kan je de beslissing nemen om je project in fasen te verdelen. Door je project in verschillende fasen te plaatsen, zorg je ervoor dat je interieurontwerpproject voldoende financiering krijgt, zonder genoegen te nemen met een verzameling ontwerpeffecten die mogelijk niet voldoen aan je oorspronkelijke visie.

Nu kan je je concentreren op het creëren van een prachtig interieur, zonder overweldigd te raken door de financiële cijfers van het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here