Als de zomer eraan komt, willen we met zijn allen kunnen genieten van fijne momenten in de tuin. Een drink met vrienden, een barbecue met de familie en heerlijke spelmomenten met het gezin. Het is dan ook fijn om van jouw tuin een echt gezellig plekje te maken waar jullie met zijn allen graag vertoeven. Een paar bloemen, plantjes, wat leuke tuinmeubels. Wat die tuinmeubels betreft, daarin zijn verschillende mogelijkheden. Ga je namelijk een tuinbank kopen of een hele tuinset?

Meer en meer mensen kiezen voor tuinbanken

De tuinset of loungeset is nog steeds heel erg populair. Toch beginnen meer en meer mensen steeds voor tuinbanken te kiezen. Je kan een tuinbank kiezen die perfect past bij de stijl van jouw tuin en bovendien zijn er tal van redenen waarom je voor een tuinbank zou moeten kiezen:

  • Wanneer je romantisch bent aangelegd, moet je zeker en vast kiezen voor een tuinbank. Tuinbanken geven een tuin een echte romantische uitstraling. Zeker wanneer je hem knus in een hoekje zet of wanneer je er allemaal bloemen rond plaatst. Dan wordt het echt een plekje om gezellig in te vertoeven samen met de partner!
  • Tuinbanken passen in elke tuin. Er zijn immers tuinbanken in verschillende stijlen, waardoor het echt niet lang zoeken wordt alvorens je er een vindt naar jouw zin. Of je nu een landelijke of moderne tuin hebt, een tuinbank past er sowieso perfect in!
  • Een tuinbank is onderhoudsvriendelijk, tenminste toch als je deze in het juiste materiaal kiest. Wanneer je een tuin hebt die niet veel onderhoud vraagt, wil je deze lijn natuurlijk doortrekken in het meubilair. Er zijn verschillende materialen zoals robuust hout of beton die onderhoudsvriendelijk zijn. Op die manier kan jij met een tuinbank nog altijd blijven genieten van een onderhoudsvriendelijke tuin!

Tuinsets voor meer luxe

Als je graag veel mensen uitnodigt, dan is één tuinbank in de tuin natuurlijk niet voldoende om iedereen een plekje te kunnen geven. Als je het zo bekijkt biedt op dat vlak een tuinset dan weer meer voordelen. Mensen kiezen ook vaker voor tuinsets als ze toch net dat tikkeltje meer luxe willen. Vaak komt een tuinset met een loungebank en alsook met een tuintafel en tuinstoelen erbij. Op die manier heb je al direct meer plaats om gasten uit te nodigen. Bovendien kan je zelf met het gezin heerlijk relaxen in de loungebank en daarna aan de tuintafel met tuinstoelen heerlijk een barbecue doen. Tuinsets zijn er in verschillende materialen en niet onbelangrijk, in verschillende groottes.

Op deze site kun je overzichtelijk zien welke varianten er allemaal zijn: https://www.overstockgarden.be/nl/catalogus/tuinsets . Je hebt bijvoorbeeld tuinsets met een loungebank voor maar twee of drie personen, maar evengoed heb je loungebanken voor heel wat meer personen. Als je kiest voor een tuinset in onderhoudsvriendelijk materiaal, dan moet je er niet veel tijd in steken en kan je zelfs tijdens de winter de tuinset gewoon buiten laten staan. Op die manier heb je jarenlang plezier van jouw tuinset.

Beide meubilairkeuzes hebben dus voor- en nadelen. Het is aan jou om te beslissen wat jullie het meest zouden gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here