Sommige mensen hebben een vooropgezet idee over interieurontwerpers. Sommigen denken dat een ontwerper niet voor hun is, uit een gevoel van omgekeerde snobisme. Anderen denken dat een ontwerper enorme kosten zal maken en dat ze eindigen met iets dat de ontwerper leuk vindt in plaats van een huis dat ze zelf willen. Om deze reden zullen de meeste mensen proberen om een kamer zelf te verbouwen of opnieuw in te richten, vandaar de bloeiende doe het zelf handel. Helaas is de uitkomst ervan vaak saai, ineffectief of alledaags. Wij sommen enkele redenen op waarom je met een interieurontwerper in zee moet gaan.

De kosten van een interieurontwerper

Een interieurontwerper kan je geld besparen. Je denkt misschien dat dit niet waar, is maar ontwerpers kunnen meestal goedkopere materialen en meubels kopen dan jou. Bovendien voorkomt een goede interieurontwerper ernstige stijlfouten. Denk hierbij maar aan slecht bij elkaar passende stoffen, verf en meubels.

Tijd besparen

Als je een interieurontwerper inhuurt, bespaar je waardevolle uren in je drukke schema. Het is niet nodig om vrij te nemen van je werk om mensen in je huis binnen te laten of om te wachten op leveringen, enzovoort. Als je je eigen decoratie of verbouwing wilt doen, heb je tijd nodig en misschien ook veel vrienden die bereid zijn om hun tijd te besteden om je te helpen. Als je maandenlang niet in een gedeeltelijk voltooid huis wilt wonen, dan heb je een snel professioneel team nodig die de afwerkingen doet. Om bijvoorbeeld een lounge volledig te vernieuwen of te verbouwen, moet je coördineren, schilderen, de elektriciteit doen, gordijnen maken, meubels voorzien, tapijten kopen, enzovoort. Je moet ook zorgen voor de laatste afwerking met foto’s, lampen, kunstwerken, planten, enzovoort.

Als je de tijd en de toewijding hebt om dit alleen te doen, zal je de voldoening hebben om een project helemaal alleen te voltooien, maar tijd is vaak niet zo beschikbaar als je zou denken. Vaak beginnen mensen aanvankelijk met het enthousiasme van een typisch doe het zelf project, maar hebben ze achteraf geen duidelijk doel bereikt, of zijn ze gestopt toen het slechts gedeeltelijk was afgewerkt.

De kwaliteit van het werk

De meeste ontwerpers zijn goed opgeleid in hun vak en hebben daarom een goed begrip van alle aspecten van ontwerp, decoratie, inrichting, enzovoort. Je voelt je misschien op je gemak bij het schilderen van een paar verflagen, of bij het opnieuw rangschikken van de meubels, maar ben je ook zo zeker van al het andere dat afgewerkt moet worden?

Jouw interieurontwerper zal ook regelmatig ondersteuning bieden bij andere mensen die meewerken aan het project, zoals elektriciens, loodgieters, enzovoort.

Stijl en visie

Weet je dat de meeste mensen een ontwerp van een voltooide kamer niet kunnen visualiseren als ze alleen een lege kamer of de plannen van een architect kunnen zien? Gelukkig worden mensen die deze vaardigheid wel bezitten vaak interieurarchitect! Een goede ontwerper werkt samen met de klant om hen te helpen het uiteindelijke ontwerp te visualiseren en werkt vervolgens terug vanaf het doel om het plan op te bouwen. Een goede ontwerper zal met de klant samenwerken om hen te helpen ontrafelen wat ze echt willen, zelfs als ze uiterlijk nooit hun gedachten hebben gearticuleerd. Vaak treedt de ontwerper ook op als bemiddelaar tussen koppels die duidelijk verschillende meningen hebben over het interieur en die een verschillende mate van assertiviteit hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here