Met steeds meer nadruk op groen wonen, zijn we op zoek naar meer manieren om milieuvriendelijke producten in ons interieur te brengen. Door de overstap naar energiezuinige lampen is het gemakkelijker om een groenere levensstijl te leiden, maar er zijn veel eenvoudige manieren om je verlichting nog milieuvriendelijker te maken als je armaturen, lampen en hangers koopt die zijn gerecycleerd uit andere materialen of die recycleerbaar zijn.

Hoe maak je de verlichting milieuvriendelijk?

Goede verlichting is essentieel om te lezen, te werken, te koken en te studeren. Accentverlichting is nodig om te ontspannen, om te dienen als nachtverlichting, veiligheid, sfeer en beveiliging, maar hoe kan je ervoor zorgen dat de verlichting in je huis zo milieuvriendelijk mogelijk is?

Mooie en stijlvolle verlichting kopen

Het goede nieuws is dat milieuvriendelijke verlichting niet saai of onflatteus hoeft te zijn voor je huis, het kan zelfs stijlvol, mooi en eigentijds van stijl zijn. Meer bedrijven ontwerpen en produceren milieuvriendelijke verlichtingsarmaturen. Er bestaan bijvoorbeeld hanglampen voor het plafond die worden gerecycleerd uit grote gebruikte voedselblikken. Daarom zijn ze niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar zijn ze ook funky. Maak je dus geen zorgen om mooie lampen te vinden die ook milieuvriendelijk zijn. Dergelijke plafondlampen zijn te vinden in een ruime keuze van heldere, intense kleuren, de binnenkant is bijvoorbeeld licht goud dat de lichtbron reflecteert en versterkt. Dit is een mooi voorbeeld van een ideale lamp voor de keuken, of om te gebruiken in een jongenskamer. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten modellen, met kleuren zoals blauw, rood en zonnig geel.

Een milieuvriendelijke tafellamp

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke tafellamp, is de Nomad-lamp perfect. Het is gemaakt van gebogen karton en omdat het stokje voor elektrische armaturen opnieuw wordt gebruikt, is het 100% recyclebaar. Het is ontworpen om een minimale impact op het milieu te hebben, maar het is ook ontworpen als een stijlvolle en unieke tafellamp, verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren. Stijl hoeft niet ten koste te gaan van het milieu! De Nomad-lamp kan ook worden gekocht met een energiezuinige gloeilamp.

Milieuvriendelijke verlichting voor andere ruimtes

Hoe zit het met een milieuvriendelijk licht voor de slaapkamer of woonkamer? Ook daarvoor bestaan er heel wat soorten modellen in diverse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijke lampen die gemaakt zijn van polypropyleen. Deze zijn namelijk volledig recycleerbaar. Ze zijn onder andere te vinden in zogenaamde hanglampen met palmbladeren. Het licht is eenvoudig te monteren en de verlichting is gemaakt van tientallen individuele bladeren, die ook verpakt zijn in een milieuvriendelijke verpakking. Deze lampen zijn zonder twijfel funky, helder, kleurrijk, leuk en natuurlijk ook milieuvriendelijk. Een ander voorbeeld zijn de lampen die gemaakt zijn uit bamboe.

Geld besparen via milieuvriendelijke verlichting

Milieuvriendelijke lampen besparen je op de lange termijn heel wat geld en ze zijn dan ook nog eens goed voor het milieu. Ze helpen om de toename van de opwarming van de aarde te voorkomen, omdat de uitstoot van broeikasgassen op deze manier wordt verminderd. Eco-vriendelijke verlichtingsarmaturen helpen mee om de planeet te redden, maar zorgen er ook voor dat je interieur er geweldig uitziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here