Ook in de slaapkamer is verlichting een belangrijk onderdeel. En dat terwijl je er het grootste deel van de tijd met je ogen dicht doorbrengt. Of je nu nog even wilt lezen voor het slapengaan of de lamp gebruikt voor de sfeer; een bedlamp kies je met zorg uit.

Nog even lekker lezen

Als er iets vervelend is als je nog even wilt lezen, is het een lamp die te soft licht geeft. Ook de ledverlichting voor je bedlamp (veelal led-verlichting met een dunne fitting) kun je in diverse wattages aanschaffen. Zit er een lamp in met een te laag wattage, dan kun je het uitlezen van die pageturner wel even vergeten. Natuurlijk is een boek lezen bij daglicht het meest ideaal, maar dat heb je nu eenmaal niet, ’s avonds laat. Goed nieuws dus, dat er led-verlichting bestaat, dat daglicht zo goed als benadert.

Zonder kleerscheuren

Is lezen echt niet aan je besteed? Ook dan kun je eigenlijk niet zonder een bedlampje. In dit geval kun je kiezen voor een lamp met een sfeervolle kap. De wattage van de verlichting hoeft niet zo hoog te zijn. Subtiel is genoeg, als je maar ongeschonden naar je bed kunt lopen in het donker. We hebben allemaal weleens een van onze tenen gestoten aan de poten van ons bed. En dat is niet iets wat we elke dag ambiëren …

Laatste trends

Ook in bedlampjes kun je de laatste trends volgen. Welke je ook aanschaft, kijk of hij bij de rest van het interieur past. In elke woontrend zijn prachtige bedlampjes verkrijgbaar. Of je nu van Scandinavisch design houdt, een lamp zoekt in een stoere uitstraling of liever een eenvoudig strak wit exemplaar koopt. Of eigenlijk: twee exemplaren, want voor je partner, zet je een eigen lamp neer, met een wattage naar diens keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here