Meerdere keren per dag in de spiegel kijken. Extra wijde kleding dragen. Soms het gevoel hebben dat je niet naar buiten wilt omdat je je opgeblazen voelt of gewoon niet gelukkig bent met hoe je eruit ziet. Lekker in je vel zitten, jezelf mooi voelen en blij zijn met wie je bent is voor veel vrouwen en jonge meisjes helemaal niet zo vanzelfsprekend. Toch is blij zijn met wie je bent en zelfverzekerd op pad gaan iets wat iedereen verdient. Ook jij. Daarom vind je in dit artikel enkele interessante tips om lekkerder in je vel te zitten en de wijze waarop je naar jouw lichaam kijkt te veranderen.

Sporten

Een negatief zelfbeeld betekent niet dat je ook daadwerkelijk iets aan je lichaam moet veranderen. Toch kan het soms helpen om de dingen aan te pakken waar je mee worstelt. Er zijn verschillende sportscholen in Nederland waar je op basis van een persoonlijk plan aan die lichaamsdelen kunt werken waar jij mee worstelt. Basic-Fit is één van de meest populaire sportscholen in ons land. Door het ruime aanbod van Basic-Fit sportscholen in Europa is er altijd wel een sportschool bij jou in de buurt. Met een Basic-Fit abonnement kun je sporten wanneer en hoe vaak jij maar wilt. Werken aan de dingen die jou onzeker maken kunnen je een boost van zelfvertrouwen geven. Zeker wanneer je resultaat boekt.

Wist je dat sporten bovendien ook de aanmaak van het gelukshormoon endorfine stimuleert? Door te sporten werk je dus niet alleen aan je lichaam, maar geniet je ook van een mentale boost om lekkerder in je vel te zitten.

Kies voor passende kleding

Een maatje kleiner kopen in de hoop hier ooit in te passen is iets wat bijna iedere vrouw (en man) wel eens heeft gedaan. Een verkeerde keuze, want kleding hoort bij jou te passen, jij hoort niet in de kleding te passen. Het is niet voor niets dat er enorm veel verschillende maten en pasvormen worden gemaakt. Ieder lichaam is anders. Waarom zou je dan geen gebruik maken van kleding die jouw lichaam mooi laat uitkomen?

Probeer te voorkomen dat bepaalde kledingstukken je nog onzekerder maken. Mest daarom je kledingkast goed uit. Zeker wanneer je in korte tijd veel bent afgevallen of juist je best hebt gedaan om aan te komen. Gooi of geef de kledingstukken weg die niet meer goed passen of waar je je niet lekker in voelt en investeer in een geheel nieuwe garderobe. Wanneer jij je zeker voelt in de kleding die je draagt, zal je je direct lekkerder en zelfverzekerder voelen wanneer je naar buiten gaat.

Minder negatief praten

Stop met negatief praten over je eigen lichaam. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar besef wel dat het vrij weinig zin heeft om je lichaam telkens af te kraken. Natuurlijk is het goed om jezelf ook te motiveren om gezond te leven, lekker te sporten en gebruik te maken van je abonnement bij Basic-fit, maar dit geeft geen garantie om je lekker in je vel te voelen. Het is ook belangrijk dat je tevreden bent. Wanneer je jezelf blijft afkraken, zal je nooit tevreden zijn. Hoe hard je ook je best doet. Probeer daarom iedere ochtend, hoe vreselijk je je ook mag voelen, te beginnen met iets positiefs. Durf jezelf aan te kijken in de spiegel en noem één ding waar jij gelukkig mee bent. Door dit iedere ochtend te doen, zal het steeds makkelijker worden en leer je steeds weer een beetje meer van jezelf te houden. Dat verdien je!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here