Vrij en onvervaard stap je door het leven. Al een tijdje rijd je in een leuke auto rond die nu toch alweer een behoorlijk aantal jaartjes oud is. Maar hij ziet er hartstikke leuk uit. Je hebt hem zelf helemaal opnieuw geschilderd, gewoon met een kwastje. De kleur? Roze natuurlijk!

Bekijks heb je genoeg op de weg. Mensen zwaaien en glimlachen naar je. Helemaal leuk. Je ouders zeiden dat je hem goed moest verzekeren, van zo’n auto is er geen tweede, wisten ze jou te vertellen. Uniek, dat wel, maar als veel waard is hij niet. Van de dagwaarde kun je nog geen week leven. Volgens jou zou een goedkope autoverzekering prima zijn en daarom ging je snel WA autoverzekeringen vergelijken.

Verzekerd

Je moet natuurlijk te allen tijde verzekerd zijn! Gelukkig is het is ook wettelijk verplicht. Stel je voor dat je schade maakt door tegen een heel dure auto aan te rijden. Grote kans dat je die schade zelf niet kunt vergoeden. Dan ben je blij als je een WA autoverzekering hebt afgesloten. Een simpele WA autoverzekering beschermt je tegen een persoonlijk faillissement als je ongelukkigerwijze een ongeval veroorzaakt.

Lees ook eens: het grootste plezier in het leven

Alternatieven

Er zijn ook nog alternatieven zoals een WA beperkt casco of een All risk autoverzekering, maar de WA verzekering is de voordeligste. De voordelen van een WA autoverzekering op een rijtje:

  • Schade die je aan anderen toebrengt, is verzekerd
  • De meest voordelige autoverzekering
  • Wettelijk goed verzekerd
  • Bescherming tegen eigen bankroet

Het is daarom goed je even te bezinnen en goed na te denken over welke soort verzekering je af moet sluiten. Niet zomaar de duurste nemen en dan denken dat je het goed voor elkaar hebt. Voor die oude auto krijg je namelijk toch niet veel geld terug van de verzekering en voor een paar honderd euro koop je ook geen andere auto. Als je auto dus wat ouder is (over het algemeen wordt hier zo’n 9 jaar voor aangehouden), als de dagwaarde lager uitvalt dan het bedrag wat je op je spaarrekening hebt staan en als je geen geld geleend hebt voor de auto die je rijdt, is het verstandig om te kiezen voor een WA autoverzekering. Verzekerd op weg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here