School is nog maar net opnieuw begonnen en we denken al aan de gezellige eindejaarsfeesten die steeds dichterbij komen. Halloween, Allerheiligen en Sinterklaas slaan we toch gewoon over? Tijd voor foute kersttruien, een prachtige kerstboom en mooie kerstkaartjes! Als je nog maar denkt aan het uitgebreide kerstdiner loopt het water je waarschijnlijk al in de mond. Hoe bereid jij je het liefst voor op de knusse feestdagen?

Samen aftellen

Niks leuker dan samen met het gezin aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. En hoe doe je dat beter dan met een zelfgemaakte adventskalender? Wees niet bang om creatief te zijn! Er zijn oneindig veel mogelijkheden en een adventskalender maken is helemaal niet moeilijk. Maak er eentje met foto’s van het hele gezin en smul elke dag van heerlijke chocolade. Je kan ook helemaal zelf een adventskalender maken en eigen snoepjes of leuke briefjes hierin verstoppen. Tel af naar kerstavond met elke dag een lekkere verrassing. Liever een kalender die bij je interieur past? Hou het dan heel minimalistisch. Met slechts enkele papieren kaartjes, een viltstift, wat stukjes touw en een kapstok maak je eenvoudig een originele adventskalender mét handgeschreven boodschappen op de achterkant. Hartverwarmend!

Pakjeszoektocht

Moet jij ook altijd heel last minute nog op pad voor het perfecte kerstcadeau? Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Spits je oren de komende maanden en probeer uit te dokteren wat jouw naasten graag in hun pakje onder de kerstboom terugvinden. Ben je daar intussen in geslaagd? Dan is het nooit te vroeg om op pad te gaan. Bepaalde cadeaus kun je alleen op specifieke momenten in het jaar kopen, wacht dus niet altijd tot de laatste week voor Kerstmis. Als je graag persoonlijke kerstcadeaus geeft, is op tijd beginnen zeer sterk aangeraden. Zo vermijd je lange wachttijden of een pakje dat te laat geleverd wordt. Vergeet ook je originele kerstkaarten niet op tijd te bestellen zodat je ze voor de feestdagen naar vrienden en familie kan sturen.

Kerstboom zetten: vanaf wanneer mag het?

Elk jaar opnieuw discussiëren we erover: vanaf wanneer mag je je kerstboom zetten? Wanneer je maar wil, vinden wij! Een kerstboom is niet alleen decoratie voor tijdens de feestdagen, het is tegelijk een enorme sfeermaker. En tijdens gure, koude winterdagen zijn die mooie lampjes in de boom extra fijn. Of je het nu ingetogen houdt tot kerst dichterbij komt of liefst zo snel mogelijk alle versiering terug bovenhaalt: geniet met volle teugen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here