De problemen waarom er bij veel vrouwen sprake is van een laag libido, worden veroorzaakt door een aantal redenen. Fysieke problemen en medische problemen brengen deze ervaring met zich mee. Vrouwen met een neurale aandoening, diabetes, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose en beroerte kunnen mogelijk dit soort vrouwenproblemen ervaren.

Oorzaken van een te laag libido

Seksdrift wordt bereikt door een goede circulatie van het bloed in de geslachtsorganen om een ​​persoon opgewonden te maken. Als je geen goede bloedsomloop hebt, zullen je geslachtsorganen niet reageren op enige stimulatie en dus je natuurlijke libido remmen, waardoor de seksuele activiteit onaangenaam en pijnlijk wordt. Sommige gevallen van een laag libido worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een urineweginfectie, een leveraandoening en seksueel overdraagbare aandoeningen. Evenzo kan te veel alcoholinname en roken de aandoening verergeren en met de leeftijd toenemen.

Hormonale oorzaken

Bovendien kan de hormonale onbalans ook bijdragen aan de seksuele interesse van een persoon. De schommeling van het hormonale niveau van prolactine en oestrogeen kan leiden tot weinig zin in seks. De vrouwenkwesties met betrekking tot een laag libido zijn gevoelig voor degenen die zich in de overgang bevinden, zwanger zijn of een postnataal syndroom hebben en een hysterectomie hebben ondergaan. Dit kan ook een gevolg zijn van medicijnen, zoals anticonceptiepillen, antidepressiva en bloeddrukpillen die leiden tot een hormonale onbalans en het libido verminderen. Naarmate vrouwen ouder worden, neemt het testosteronniveau af, op welke manier dit dan ook bijdraagt ​​aan een laag libido.

Overgewicht

Een andere veel voorkomende oorzaak van een laag seksueel verlangen is overgewicht. Mensen met overgewicht hebben kennelijk veel mentale en fysieke problemen, zoals een depressie, onzekerheid, vermoeidheid, ademhalingsmoeilijkheden, een hoge cholesterol en hartproblemen. Elk van deze gezondheidsproblemen heeft invloed op de problemen van vrouwen met betrekking tot weinig zin in seks. Daarom is het belangrijk om regelmatig te sporten, om je gezondheidstoestand en je libido te verbeteren.

Stress

Aan de andere kant klagen de meeste vrouwen dat stress hun lage seksuele verlangens beïnvloedt. Dit is waar, omdat vrouwen emotioneel worden gecreëerd. Daarom kan elke stressvolle situatie hun verlangen direct beïnvloeden. Andere stressvolle situaties die een grote invloed hebben, zijn relatie- en huwelijksproblemen, levensmoeilijkheden, financiële crisissen, werkproblemen, overgewicht en angst. Om met stress om te gaan, kan je starten met yoga.

Een gezond leven is de oplossing

Je moet echter niet gealarmeerd zijn als je deze aandoening ervaart, omdat er veel manieren zijn om je seksuele drang te verbeteren door je persoonlijke gewoonten te verbeteren. Gezonde voeding en kruiden kunnen je helpen om je beter te voelen en om je libido te verhogen. Houd er rekening mee dat een gezond lichaam ook een goede seksuele gezondheid betekent. Dat is de reden waarom je dingen en ondeugden moet vermijden die je laag libido kunnen activeren en verergeren. In plaats daarvan moet je een goed uitgebalanceerd dieet gebruiken, waaronder vis, groenten en fruit. Je kan ook proberen om bepaalde kruiden in je kookkunsten op te nemen, zoals curry en cayennepeper waarvan wordt aangenomen dat ze een goed afrodisiacum zijn. Er is niets mis met dingen uitproberen waarmee een laag libido kan worden verbeterd. Afgezien van bovenstaande, is het belangrijk om goed te praten met je partner om je te helpen bij het herwinnen van je seksuele verlangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here