Yoga is bij velen bekend, maar zeer weinigen begrijpen echt wat het is, of beoefenen het. Er wordt gezegd dat het vele kwalen helpt of geneest, maar velen geloven dat deze remedies slechts psychologisch zijn. Echter is Yoga zeer populair bij mensen die het beoefenen en werd in het verleden reeds bewezen dat Yoga vele voordelen heeft. Mensen die willen afvallen en gewicht willen verliezen, doen er bijvoorbeeld goed aan om Yoga te beoefenen. Ook is het goed voor mensen die een stressvol leven hebben en willen ontspannen.

Starten met yoga

Als je wilt starten met yoga, kan je hiervoor educaties volgen en voldoende oefenen om de bewegingen onder de knie te krijgen. Je hebt de keuze uit talloze boeken, DVD’s, online lessen via YouTube en andere mogelijkheden om uit te kiezen. Om de echte wereld van yoga binnen te gaan, is het natuurlijk aan te raden om groepslessen te volgen bij jou in de buurt. In elke stad en gemeente wordt er wel ergens yoga gegeven.

De hoofdstijlen van yoga

Er zijn negen hoofdstijlen van Yoga, namelijk Bhakti, Hatha, Jnana, Karma, Kundalini, Mantra, Raja, Tantra en Yantra. Ze bevorderen allemaal de vereniging van het lichaam en de geest. Er wordt gezegd dat deze harmonie bereiken, wat resulteert in rust. Dit is een holistische benadering om een ​​gelukkig leven te bereiken. Letterlijk betekent yoga eenheid. Hiermee is natuurlijk duidelijk dat yoga voldoende ontspanning veroorzaakt om rust te vinden.

Yoga in gezondheidsprogramma’s

Yoga is enkele duizenden jaren geleden in India ontstaan. Het is de moeder van veel hedendaagse Aziatische vechtsporten en veel gezondheidsprogramma’s. Bhakti, Jnana, Karma en Raja yoga zijn de hogere vormen van yoga.

Hatha Yoga is populair

Hatha Yoga is een van de meest populaire stijlen in yoga. De meeste beginnende beoefenaars gebruiken deze stijl. Hatha Yoga en zijn substijlen concentreren zich op de fysieke gezondheid, die naar verwachting zal leiden tot een betere geestelijke gezondheidstoestand. De Hatha Yoga beoefenaars houden zich meestal niet bezig met spirituele gezondheid. Sommigen beschouwen deze yogastijl als geëxporteerd hindoeïsme dat zich alleen bezighoudt met het onderwijzen van een verbeterd lichaam en een verbeterde geest.

Bepaal welke yoga je wilt beoefenen

Dus, als je met yoga wilt beginnen, moet je bepalen in welke richting je leraar of goeroe je leidt. Draait het voor jou om fysiek, mentaal of spiritueel welzijn? Dit geldt ook wanneer je kiest voor boeken, DVD’s of ander instructiemateriaal voor yoga.

Wereldvrede door eenheid

Yoga is in het algemeen een goedaardige religie. Het leert tolerantie en eenheid. Het verkiest eenheid boven sektarisme, tolerantie boven vooroordelen en je leert om diversiteit te tolereren. Als één geheel is het doel van yoga wereldvrede door eenheid.

De houding verbeteren met yoga

Yoga heeft een invloed op de houding van een persoon. Het verbetert namelijk iemands houding ten opzichte van anderen en zijn omgeving. Door aan yoga te doen, verbetert een persoon ook zijn mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Het is dus een religie die zichzelf verbetert. Is je interesse in yoga opgewekt? Twijfel dan niet langer en ga ermee aan de slag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here