Om je manier van leven te verrijken, moet je je concentreren op één doel, op één taak tegelijk. Dit is veel efficiënter dan wanneer je je op te veel doelen concentreert. Je moet je op één gewoonte per keer concentreren, voordat je een andere gewoonte in je leven integreert. Hoewel het erg moeilijk lijkt, is het focussen op één gewoonte de beste manier om gezonde gewoonten te creëren.

Een eerste gewoonte als doel bepalen

Van zodra je probeert om veel gewoonten tegelijk te creëren, verspreid je je focus en energie naar te veel zaken. Kies eerst een gewoonte om je op te focussen. Verdeel het in een doel dat je de komende drie maanden kan bereiken. Kies een actie die je vandaag nog kan doen en start. Blijf dit doen totdat de gewoonte een tweede natuur wordt.

View this post on Instagram

Alles wat je moet doen wordt een stuk makkelijker als je er een gewoonte van maakt. En alles wat je als gewoonte doet heeft een grotere impact dan alle losse acties die je neemt. Ik heb mezelf als gewoonte aangeleerd om elke week met mijn businessbuddy's te bespreken hoe mijn week is verlopen en daarbij ook "verantwoording" af te leggen over mijn acties. Heb ik wel alles gedaan wat ik beloofd had te doen? Ook maak ik elke dag een planning voor de dag. Ik had alles in kleine hapbare stukken; zo maak ik van mijn jaarplan een kwartaalplan, maandplan, weekplan en vervolgens dus een dagplan. Door het op die manier aan te pakken raak ik niet zo snel overweldigd door alles wat ik nog moet doen. Het zijn maar kleine stapjes om te zetten en dat lukt altijd. Deze gewoontes die ik mezelf heb aangeleerd maken het voor mij nu supersimpel om te doen wat ik moet doen. Eerlijk is eerlijk: ik ben niet perfect he, dus natuurlijk verzaak ik ook weleens. Maar doordat ik wel heel helder heb wat er moet gebeuren kan ik dat altijd weer inhalen en hoef ik me dus ook niet schuldig te voelen 😉 Welke goede gewoontes heb jij jezelf aangeleerd? #profitfirst #accountability #habits #goedegewoontes #happy #ambitieuzemeisjes #ondernemendevrouwen #happyprofiting

A post shared by Happy Profit 🍀 (@happyprofit.nl) on

Je levensstijl verrijken

Wanneer een gewoonte aanvoelt als een compleet deel van jou, focus je dan op het volgende doel. Omdat je jouw levensstijl wilt verrijken, kunnen sommige van je doelen ook externe doelen zijn. Verander ze dan in gewoontes. Richt je volledig op het veranderen van je doel in een gewoonte, totdat de gewoonte diep geworteld is. Concentreer je vervolgens op de volgende gewoonte. In de wereld van vandaag hebben we de neiging om mensen te waarderen door wat ze hebben in plaats van door wie ze zijn. Om je levensstijl te verbeteren, moet je leren begrijpen dat echte waarde geen materiële dingen zijn, maar eerder de waarde die je over jezelf hebt.

Materiële zaken zijn minder belangrijk

Materiële zaken zijn geweldig, maar niet de belangrijkste. Wat blijft er over als je alles verliest? In dat geval heb je nog steeds jezelf. Je bent een uniek, waardig en briljant persoon die ertoe doet in deze wereld. Je bent een wonder van het leven! Je vindt het misschien leuk of niet. Je ultieme realiteit wordt gecreëerd door wat je gelooft, wat je denkt en hoe je over jezelf praat. Om je levensstijl te verrijken, moet je jezelf waarderen. Je bent net zo goed als wie dan ook. Het kan nogal uitdagend zijn om te accepteren dat het waar is, maar je wordt er een betere persoon van.

Lezen als zelfstudie

Doe wat nodig is om jezelf te onderwijzen. Lees meer dan normaal, minimaal 1 uur per dag. Lees over alles en nog wat dat je interesse wekt. Alle succesvolle mensen lezen boeken. Het kan audioboek zijn, of een gewoon boek. Leer en verwerf nieuwe vaardigheden, want hoe meer je leert, hoe meer je weet. Denk na en mediteer ook over wat je elke dag minstens een kwartier of langer hebt gelezen. De reden hiervoor is dat het geweldige voordelen heeft voor je gezondheid, maar ook voor je mentale en fysieke capaciteiten.

Zelfvertrouwen opbouwen

Als je je levensstijl wilt verrijken, moet je vertrouwen op je gevoelens en je instinct. Je moet veel meer vertrouwen op je onderbuikgevoelens als het nodig is om een beslissing te nemen of om actie te ondernemen. Laat anderen geen beslissingen voor jou nemen. Begin daarom met het nemen van beslissingen voor jezelf, in plaats van een kaart te volgen die door anderen is opgesteld en die je kan volgen. De mensen die wel vertrouwen in zichzelf hebben, zijn degenen die de leiding nemen over hun eigen leven en niemand hun keuzes laten belemmeren. Je moet meer in jezelf geloven en de beste manier om je levensstijl te verrijken is door tijd door te brengen met mensen die zelfvertrouwen hebben. Hun positieve houding zal je raken. Je kan ze zelfs vragen om je te begeleiden.

Lees ook: enkele gewoonten die je levensstijl kunnen veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here