Het is vreemd dat het platform voor de populariteit van katoenen poloshirts eigenlijk al in 1929 op een tennisbaan werd gelegd. Ja, de katoenen poloshirts, sportshirts en t-shirts die nu door zoveel mensen worden gedragen, dankt zijn populariteit aan de Franse tenniskampioen Rene Lacoste. Het was zijn creatie om een t-shirt te maken met korte mouwen, een kraag en een knoop waaraan hij het symbool van een krokodil toevoegde die in die tijd de trend zette en sindsdien een fashion statement is geworden.

Een geborduurd logo met een krokodil

Uiteraard zijn dergelijke polo shirts ook beschikbaar in andere merken, zoals bijvoorbeeld Esprit, Tommy, enzovoort, maar het geborduurde logo was een meesterwerk van de tenniskampioen. Het heeft zoveel invloed gehad dat bedrijven dit als een geweldige kans hebben gezien om hun merk te promoten. Je ziet overal wel katoenen poloshirts met een bedrijfslogo dat zeer prominent wordt gedragen door medewerkers van een bedrijf. Ze worden ook wel eens weggegeven als cadeau tijdens beurzen en andere promotie evenementen.

Stijlbewust zijn met een originele polo van Lacoste

Een belangrijke factor achter het succes van dit kledingstuk, afgezien van het ontwerp, was het gebruikte materiaal. Originele poloshirts waren allemaal gemaakt van katoen en ondanks de introductie van vele andere gemengde variëteiten, zijn premium en pure katoenen shirts nog steeds bepalend als het gaat om de eerste voorkeur voor veel stijlbewuste individuen.

Het materiaal van een polo

De beslissing van sommigen om te kiezen voor bijvoorbeeld 100% polyester shirts is gebaseerd op de veronderstelling dat deze kreukvrij en duurzaam zijn, zelfs na herhaalde wasbeurten. Hoewel dat tot op zekere hoogte waar is, zijn er andere factoren zoals het comfort en de kwaliteit van de stof die ook in gedachten moet worden gehouden. Katoen scoort hoog op deze factoren en hoewel het kreukt, heeft het alleen een goed strijkijzer nodig om het op te lossen en er als nieuw uit te laten zien. Bovendien voel je je comfortabel om ze overdag te dragen en krijg je niet dat typische plakkerige gevoel dat soms wel eens opsteekt in polyester t-shirts.

Katoenen polo’s zijn het populairste

Katoenen poloshirts blijven populair, hoewel er andere relatief goede opties beschikbaar zijn, zoals de jersey stof, jacquard, mesh en de piqué stof. Hoewel elk van hen zijn eigen positieve eigenschappen heeft en in toenemende mate door shirtfabrikanten wordt gebruikt, blijft de allure van katoenen poloshirts onbetwist.

Het feit dat katoenen poloshirts worden gedragen door golfers, bedrijfsmedewerkers en andere hardwerkende personen, wijst op een opvallend kenmerk van deze shirts. Dat is de prachtige vochtregulerende eigenschap die ze aan de drager bieden. De stof bevordert een gemakkelijke verdamping en zorgt er daarom voor dat je altijd dat droge en comfortabele gevoel hebt, hoewel je fysiek behoorlijk actief bent geweest en in de loop van de dag hebt gezweet.

Katoenen poloshirts zijn ook populair vanwege het feit dat katoen zich goed leent voor de enkele effen kleuren die zo synoniem zijn geworden met polo. Het gebruik van blokkleuren voor de verschillende delen van de shirts is met enig succes uitgeprobeerd, maar in wezen is het de effen gekleurde poloshirt die een voorkeur blijft voor individuen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here