Jean Paul Gaultier is één van de grootste en meest herkenbare namen in de mode industrie van vandaag en de afgelopen jaren. Gaultier is een legendarische Franse modeontwerper die geboren is op 19 april 1952. Hij heeft geen formele opleiding in kleermakerij en ontwerpen gekregen. Zijn passie voor het vak zorgde er echter voor dat hij op jonge leeftijd talloze schetsen naar de beste couture ontwerpers stuurde. Pierre Cardin, één van de ontwerpers die zijn schetsen ontving, stond versteld van zijn werk en benoemde hem in 1970 tot zijn assistent.

De start van de eigen collectie van Jean Paul Gaultier

In 1976 kon Gaultier eindelijk zijn eigen collectie onder zijn eigen naam uitbrengen. Sindsdien werd hij nagesynchroniseerd als het verschrikkelijke kind van de Franse mode, met zijn vertoon van geweldige kleermakersvaardigheden en vanwege zijn veelzijdigheid om met verschillende ontwerpgenres te komen, van ongebruikelijke tot formele stukken. Hoewel de meeste van zijn vroege ontwerpen zeer flamboyant en onpraktisch waren om te dragen, erkenden veel gevestigde ontwerpers in het land zijn talent en potentieel.

Het introduceren van trends

Jean Paul Gaultier was één van de mensen die nogal wat ongebruikelijke trends introduceerde die uiteindelijk één van de meest legendarische in de mode industrie werden. Afgezien daarvan had hij altijd een eigenaardige keuze aan modellen, van wellustige vrouwen tot modellen met tatoeages over het hele lichaam. Hij veroorzaakte ook een beetje opschudding toen hij op sommige van zijn modeshows met geslacht en kleding speelde.

Rokken voor mannen

Gaultier maakte de rokken van de man populair in 1995. Hij was het idee achter de kegelbeha van Madonna, een van de hoogtepunten van haar Blond Ambition Tour in 1990. Na verloop van tijd oogstte de ontwerper lof en kritiek voor zijn onconventionele en ongebruikelijke ontwerpen. Jean Paul Gaultier is ook één van de meest favoriete garderobeontwerpers. Hij werkte met veel film- en concertproducties, van de film The Fifth Element in 1997, tot kostuums voor verschillende concerten van Marilyn Manson.

Muziek van Gaultier

In 1988 waagde Gaultier zich buiten de mode industrie en ging hij de muziekbusiness in, waar hij verschillende dance singles en remixalbums uitbracht. In hetzelfde jaar breidde de ontwerper zijn kledinglijn uit naar de jongere markt met zijn hippe en goedkopere collectie, de Junior Gaultier modelijn. Hoewel de stukken alleen in geselecteerde winkels van Parijs werden verkocht, werd het later in de Verenigde Staten geïntroduceerd, wat ook een hit werd onder de Amerikaanse tieners.

Parfum van Gaultier

Het werk van de ontwerper werd eindelijk erkend toen hij in 1987 een award won. In 1993 bracht Jean Paul Gaultier zijn allereerste parfumlijn uit. Zijn collectie werd eerst exclusief gemaakt voor vrouwen. Twee jaar later opende hij zijn parfumcollectie voor mannen, hetgeen een grote hit werd in Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Modehuis Hermès

In 2003 huurde het prestigieuze modehuis Hermes hem in als hoofdontwerper van het huis. Zijn werk in de herfst en wintercollectie van 2004 werden de allereerste ontwerpen die niet onder zijn naam werden gemaakt. Tegenwoordig ontwerpt Jean Paul Gaultier nog steeds prachtige collecties. Zijn werk en ontwerpen zijn een grote inspiratiebron voor veel beginnende ontwerpers in de branche.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here