Als je op de planeet aarde woont, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van de naam Ralph Lauren. Maar hoeveel weet je echt over zijn mode imperium?

Ralph Lauren of Ralph Lifshitz

Interessant genoeg was er, voordat er de beroemde modeontwerper Ralph Lauren was, Ralph Lifshitz. Op 16 jarige leeftijd veranderde de broer van Ralph de naam van zijn familie legaal van Lifshitz in Lauren. De heer Lifshitz groeide op in een arbeiderswijk in de Bronx in New York City. Tijdens zijn jeugd werkte Lifshitz in verschillende warenhuizen in New York City. Terwijl hij stropdassen verkocht bij Brooks Brothers, begon Ralph zaken te studeren op de avondschool.

Een eigen lijn van stropdassen

Gedurende deze tijd was Ralph ook begonnen met het creëren van zijn eigen lijn van stropdassen. Zijn brede, kleurrijke stropdassen waren een echt fashion statement, aangezien de stijlvolle stropdassen in die tijd smal en donker waren. De stropdassen van Lauren vermengden het sportieve uiterlijk van de welvarende oostkust van Amerika met de Britse adel.

Polo by Ralph Lauren

Het jaar daarop creëerde Ralph in 1968 zijn eerste lijn, de Polo kleding voor heren. Ironisch genoeg, terwijl Amerika de aristocratische sociale structuur van het Verenigd Koninkrijk had verworpen, wilde het een aura creëren van diezelfde klasse gebaseerde samenleving.

Dameskleding

Een jaar later creëerde Ralph Lauren zijn eerste lijn dameskleding. Er waren vier verschillende lijnen: Collection, Classics, Active en Country.

Het sportshirt

In 1972 werd onthuld wat uiteindelijk het kenmerkende stuk van de Ralph Lauren mode zou worden: het sportshirt. Het shirt was verkrijgbaar in een regenboog van kleuren. Tegenwoordig is datzelfde tijdloze shirt verkrijgbaar in kledingwinkels over de hele wereld. Als je aan Ralph Lauren Polo denkt, is het beeld van dat sportshirt vaak het eerste dat in je opkomt. Door de jaren heen heeft Lauren geëxperimenteerd met verschillende looks en thema’s.

De uitbreiding van Ralph Lauren

Ralph Lauren heeft nadien het assortiment van zijn bedrijf uitgebreid. Brillen werden geïntroduceerd in 1974. Polo’s en geuren voor mannen en vrouwen werden voor het eerst verkocht in 1978. Vier jaar later, in 1984, kwamen de Polo schoenen voor het eerst in de winkel. Vervolgens werd in 1983 een gevarieerde Polo huiscollectie geïntroduceerd. Tegenwoordig bevinden zich onder de Polo naam verkrijgbare decoratieproducten zoals handdoeken, zilverwerk, gordijnen, beddengoed en vloerkleden. Je kan zelfs Ralph Lauren potpourri kopen! Tegenwoordig zijn er allerlei Polo producten die je kan kopen, variërend van sjaals tot sieraden en van bagage tot lederwaren. Lees hier reviews van Silvan Jewellery.

Een typische Amerikaanse look

Het primaire doel van Ralph Lauren is echter gebleven. Hij wou altijd de typische Amerikaanse look creëren in de kleding die hij ontwierp. Hij creëerde de kostuums voor twee grote films in de jaren zeventig, The Great Gatsby in 1973 en Annie Hall in 1978. Het doel van Ralph Lauren is niet om per se mode te produceren. In plaats daarvan is het zijn missie om kleding te maken die kan worden omschreven als tijdloze klassiekers. Dergelijke kleding raakt niet uit de mode van het ene modeseizoen tot het volgende. Het vermogen van Ralph Lauren wordt op meer dan 6 miljard dollar geschat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here