De mode-ontwerper die bekend staat als Tommy Hilfiger werd geboren in maart 1951. Hij werd geboren in een Ierse familie die katholiek was in het gebied van Elmira in de Verenigde Staten van Amerika. Tommy Hilfiger had acht broers en zussen waarvan hij de tweede oudste was. Hij had een enorme interesse in mode, zelfs als een jong kind. Toen Tommy achttien jaar oud was, begon hij zijn modecarrière in een winkel die People’s Place heette. De winkel People’s Place bevond zich in de geboorteplaats van Tommy, Elmira, New York. Deze winkel was onderdeel van een keten van tien die eigendom was van hetzelfde bedrijf. Het bedrijf is helaas failliet gegaan.

De start van het modemerk

Toen de winkel failliet ging, zat Tommy zonder werk en besloot hij dat hij naar New York City zou verhuizen. In New York City besloot Tommy Hilfiger zijn eigen modemerk te lanceren. Dit modelabel kwam snel in de media en het was erg populair. Het Tommy Hilfiger-label ging snel van start en dit werd bijgestaan ​​door een aantal hiphopgroepen en rappers die de ontwerpen leuk vonden en droegen. Het waren deze groepen en rappers die de trend begonnen om het ontwerp in een te grote maat te dragen.

Diverse producten van Tommy Hilfiger

In navolging van de trend om de kleding in te grote maten te dragen, besloot Tommy om grotere kleding te maken met ontwerpen die een beetje meer gewaagd waren. Gedurende deze tijd zette Tommy ook de trend in de hiphopsector en stuurde hij zijn ontwerpen naar enkele van zijn favoriete rappers. In de loop der jaren heeft Tommy Hilfiger een reeks verschillende producten ontwikkeld, waaronder geuren, juwelen, stropdassen, truien, jassen, polo’s en jeans om enkele van de collecties te noemen.

View this post on Instagram

Our kind of Monday blue #TommyHilfiger

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger) on

De geurencollectie van Tommy Hilfiger

De geurcollectie die werd uitgebracht door Tommy Hilfiger omvatte een reeks verschillende geuren. De Hilfiger-geurcollectie omvatte tien verschillende geuren die voor mannen waren ontworpen. Sommige van deze geuren waren Freedom Cologne, Hilfiger Cologne, Tommy 10 Cologne en ook Tommy Hilfiger Cologne. De Hilfiger-geurcollectie bevat ook enkele geuren voor vrouwen zoals Dreaming Parfum, True Star Parfum, Tommy Girl Parfum en ook Freedom Parfum. Tommy Hilfiger werkte samen met Tommy Dunn om een ​​deel van de geurcollectie te ontwikkelen. Tommy Dunn is het model voor de Hilfiger-collectie.

De stropdassen van Tommy Hilfiger

Een ander zeer populair item binnen het Hilfiger-assortiment zijn de stropdassen van het merk. De stropdassen die deel uitmaken van de Hilfiger-collectie variëren aanzienlijk in ontwerp en variëren van verfijnd tot sportief. Tommy Hilfiger heeft echt een echt talent als het gaat om het ontwerpen van kledingstukken zoals stropdassen. De Hilfiger stropdassencollectie bevat een reeks van verschillende tweekleurige stropdassen, en deze geven echt een gewaagd statement.

De denimcollectie van Tommy Hilfiger

Hilfiger is vooral bekend om zijn denimcollectie. In de loop der jaren is hij doorgegaan met zijn denimontwerpen terwijl hij nog steeds de andere collecties ontwikkelde. Hilfiger is een van de bekendste namen binnen de denimlabels. Het populaire merk produceert denimontwerpen die door alle leden van de familie kunnen worden gedragen, waardoor het voor hen gemakkelijk is om er goed uit te zien in denim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here