De Apple iPad is tegenwoordig bijna een soort mini-laptop, en misschien zelfs nog wel meer dan dat. Een iPad biedt namelijk veel meer mogelijkheden, zoals het lezen van een boek of het spelen van een game. Maar wat zijn nu eigenlijk alle redenen om voor een iPad te kiezen? Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Lekker compact

Een iPad is compact en niet zwaar. Door het lichte gewicht neem je de iPad misschien sneller mee dan je laptop. Daarnaast beslaat het display, net als bij de iPhone, bijna de hele oppervlakte van de iPad. Doordat de iPad een stuk compacter is, neem je deze misschien makkelijker op je schoot dan je laptop. Ook kun je hem eenvoudig in je hand houden.

Groot accessoire-aanbod

En als je dan liever je iPad dan je laptop meeneemt, dan kun je deze gelukkig heel makkelijk uitbreiden met een extern toetsenbord. Handig voor wanneer je onderweg wel wat werkzaamheden wilt doen, maar daarvoor niet je zware laptop mee wilt nemen. Daarnaast is er ook een enorm groot aanbod in hoezen voor de iPad, omdat de iPad erg populair is. Bijvoorbeeld een iPad Pro 12.9 inch 2020 hoes, voor wanneer je de allernieuwste iPad hebt aangeschaft.

Lange batterijduur

Misschien is je laptop al vrij oud en gaat de accu niet erg lang meer mee. Gelukkig blijft de batterij van de iPad wel lang opgeladen, en kun je er zo’n 10 uur lang mee internetten en video’s mee bekijken.

Snel systeem

De iPad is, in vergelijking tot veel laptops, heel erg snel. Dat maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld het afspelen van HD video’s. Ook start een iPad sneller op dan een laptop. De hoge snelheid komt onder andere door het flashgeheugen en doordat de iPad in één GHz processor is aangebracht.

Groot app-aanbod

Het aanbod van toepassingen voor op de iPad is bijna oneindig. Zo zijn er zo’n 300.000 applicaties speciaal voor de iPad ontwikkeld, en zijn er zo’n 800.000 applicaties in totaal. Dat betekent dat er voor iedereen wel iets tussen zit! Ook gaat het downloaden van nieuwe applicaties via de App Store heel makkelijk en snel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here