De primaire gedachte die bij iedereen opkomt, elke keer dat je dames sweaters of sweaters in het algemeen noemt, is dat het iets is dat heel goed is ter verdediging tegen de kou en dat het zeker in de winter moet worden gedragen. Hoewel dit verre van de werkelijke waarheid is en truien ook in andere seizoenen kunnen worden gedragen, toont het gewoon het soort gedachten en de percepties aan dat de meeste mensen over dit kledingstuk hebben. De associatie in de geest is sterk gegroeid in de richting van bescherming en warmte die de drager in de koude maanden kan bieden. Niet alleen zijn sweaters populair bij vrouwen, maar ook worden er veel heren sweaters verkocht in de winkels.

Bescherming tegen de koude

Traditioneel zijn sweaters altijd gemaakt van de beste wol, kasjmier en fleece. Ze zijn al uiterst nuttig geweest voor mensen om te helpen bij de bestrijding van ernstige kou en het was de enige verdediging in de dagen van vroeger, voordat moderne verwarmingssystemen in huizen werden geïnstalleerd. Dit nut is echter niet de enige reden voor hun populariteit.

Het lichaam camoufleren met een sweater

Vooral damessweaters zijn erg handig gebleken om onvolkomenheden in het lichaam te verbergen, omdat zowel magere als dikke figuren effectief worden gecamoufleerd onder deze sweaters. Ze zijn daarom voor de meeste vrouwen een heel integraal onderdeel van de garderobe geworden en worden zelfs gedurende verschillende seizoenen door hen gedragen.

De variëteit van sweaters

Een van de andere redenen achter deze ontwikkeling is de beschikbaarheid van deze truien in een overvloed aan kleuren, patronen en maten. Een dergelijke variëteit bestond niet in de vroegere dagen, toen truien alleen bedoeld waren om hun nut te dienen en er geen cosmetische invalshoek of verwachting van hen was. Toen waren ze alleen verkrijgbaar als gebreide kleding en beperkt in termen van de kleuren die je kon krijgen. Het was niet verwonderlijk dat het alleen de oudere mensen waren die hen in die tijd verkozen en de jongeren over het algemeen weg werden gehouden van hen.

De variëteit die nu beschikbaar is, heeft het geschikt gemaakt voor zowel mannen als vrouwen om deze sweaters met jeans, broeken, rokken en leggings te dragen. Het heeft ook veel modeontwerpers ertoe aangezet om met hun eigen unieke draai aan deze truien te komen en ondanks de hogere kosten worden ze door veel, vooral vrouwen, opgepikt. En waarom niet, kan men vragen? Ze zijn tenslotte een uitstekend alternatief dat hen te midden van andere opties is gepresenteerd en ze maken er het beste van.

Naast de beschikbare kleuren en stijlen, zijn damestruien met pailletten en kralen nu ook een veelgebruikt gezicht. Ze bieden een prachtige look bij veel jongeren die ze dragen met tanktops, t-shirts en zelfs shorts. Je kan ze onder andere in deze sweaters zien tijdens rockconcerten en andere evenementen.

Damessweaters zijn ook verkrijgbaar met lange mouwen en in hoodies. Het andere kledingstuk dat golven maakt, is de vest van de trui dat is gemaakt van een veel dunner materiaal. Ze zijn lichter en zorgen voor een goede optie in plaats van dat ze de veel zwaardere truien van wol of merino moeten dragen. Wist je overigens dat uit onderzoek blijkt dat Vlaamse vrouwen winkelen zien als een sociale activiteit? Lees het hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here