Sweaters zijn geliefd bij iedereen. Je kan niet in ons land wonen zonder een trui te hebben. Dankzij de enorme verscheidenheid aan ontwerpen en kleuren die beschikbaar zijn, hebben zowel mannen als vrouwen een grote keuze bij het selecteren ervan. Hoewel mannen in het algemeen voor eenvoudige ontwerpen zouden willen gaan en niet zo dol zijn op zeer ingewikkelde ontwerpen, maken ze wat betreft een argyle sweater een uitzondering op deze regel. Dergelijke mooie argyle truien zijn goed herkenbaar door de ruitvormige ontwerpen erop. Deze ontwerpen zie je niet alleen op truien, maar ook op andere kledingstukken zoals sokken.

De geschiedenis van argyle

Een argyle vest is iets dat al eeuwen populair is bij mannen. Het is het unieke gebreide ontwerp van diamantvormen in verschillende kleuren en patronen waardoor het uniek en anders is dan andere sweaters. Deze argyle ontwerpen zijn niet erg eenvoudig te maken en vereisen veel brei expertise om ze met verbazingwekkende consistentie en variatie te maken. De techniek zelf wordt intarsia genoemd en wordt al sinds de jaren 1500 in de praktijk toegepast. Eerder werden deze ontwerpen voornamelijk gemaakt op sokken en op vesten. Maar het was slechts een kwestie van tijd voordat een breder canvas in de vorm van truien wenkte en de makers waren er snel bij om het enorme potentieel van dit unieke ontwerp voor hen in te zien. Sindsdien worden argyle truien geassocieerd met comfort en gewoon met ouderwetse charme. Ze blijven populair bij de meeste mannen.

Verschillende manieren om de argyle trui te dragen

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop je de argyle trui kan dragen.

Casual uitstraling

De eerste optie is een casual uitstraling. Je kan dit doen door de argyle trui gewoon over een t-shirt te dragen. Omdat de trui soms mouwloos is, moet je voorzichtig zijn met wat je eronder draagt ​​en het ook niet versleten mag zijn. Je kan er ook voor kiezen om effen shirts te dragen die de print van je trui aanvullen. Vul dit aan met een mooie spijkerbroek en mooie schoenen om het plaatje compleet te maken.

De semi formele uitstraling

Dan heb je de semi formele uitstraling. Dit is een beetje lastig omdat je die sfeer van ernst met enige nonchalance moet uitstralen. Dat kan door polo’s te kiezen met effen kleuren en een mooie broek. De argyle-sweater zelf hoeft niet noodzakelijkerwijs effen kleuren te hebben. Zorg ervoor dat je bij deze combinatie geen jeans draagt. Canvas tennisschoenen of instappers moeten de ideale opties zijn.

De formele uitstraling

De formele look is eenvoudig omdat je je alleen maar hoeft aan te kleden in een shirt met knopen. Een jas met stropdas kan dingen alleen maar beter en slimmer maken. Zorg ervoor dat de kleuren effen zijn, want er is geen plaats voor ontwerpen of prints. De reden is dat je argyle trui al het ontwerp heeft en je er alleen iets aan toe moet voegen. Een formele broek met lederen instappers passen perfect bij die formele look.

De argyle sweater is dus een geweldige en noodzakelijke toevoeging aan je garderobe vanwege zijn tijdloze aantrekkingskracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here