Automatten hoeven tegenwoordig niet meer saai of uniform te zijn. Misschien ben je niet anders gewend dan dat automatten grijs of zwart zijn en vooral als doel hebben om niet te veel op te vallen op de vloer van je auto. Dat is zonde, want automatten kunnen een echt sieraad zijn voor het interieur van je auto. Met een mooie afwerking zorgen de juiste matten voor een stijlvolle en luxe sfeer in de auto. Vloermatten stylen, noemen we dat.

Als je op zoek bent naar vloermatten in België en Nederland kun je goed terecht bij een specialist. Op die manier weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Originele vloermatten

Hoe werkt dat stylen van je automatten precies? Als eerste moet je ervoor zorgen dat je altijd originele vloermatten in huis haalt. Deze vloermatten zijn speciaal voor het merk en model van jouw auto gemaakt en passen daarom precies in de vakken in de vloer. Ze zijn optimaal uitgerust om de bekleding van de vloer van je auto te beschermen. Ook weet je met originele vloermatten zeker dat de bevestigingspunten op de juiste plekken zitten. Hierdoor blijven de automatten tijdens het rijden stevig op hun plek en zullen ze niet gaan schuiven. Dat is wel zo veilig.

Bij een echte automattenspecialist kun je automatten op kenteken of bouwjaar bestellen. Dat scheelt uitzoekwerk wanneer je op zoek bent naar originele vloermatten voor jouw bolide.

Vloermatten die bij je auto passen

Wanneer je originele vloermatten op het oog hebt kun je nadenken over de kleur en het materiaal. Je doet er goed aan meteen een vloermattenset te bestellen, zodat elke vloermat dezelfde stijl heeft. Er is een grote keuze in materialen. Denk bijvoorbeeld aan naaldvilt, dat een robuuste uitstraling heeft en een grove draad. Matten van naadvilt hebben een goede slijtvastheid.

Ben je op zoek naar meer kleur, dan ga je voor velours. Deze stof is fijner omdat de draad op een andere manier in de mat wordt genaaid. Velours voelt zacht aan en is erg sterk, waardoor het niet snel zal slijten. Ze zijn te verkrijgen in mooie kleuren, zoals blauw, rood of beige. Daarmee geef je je vloermatten echt een eigen karakter.

Kundige afwerking

Je kunt je vloermatten op verschillende manieren laten afwerken. Dat geeft jouw matten net dat beetje extra. Je kunt je automatten laten afwerken met garen, een geweven band of nubuck. Als je voor garen kiest, worden de randen gefestonneerd met een slijtvaste draad. Een geweven band wordt om de automat genaaid. De band is altijd zwart, maar voor het stiksel zijn veel verschillende kleuren mogelijk. De derde mogelijkheid is nubuck, een kunststofbies met de luxe uitstraling van leer. Ook hier zijn meer kleuren mogelijk.

Je kunt de afwerking van jouw vloermatten dus geheel naar eigen smaak maken. Houd je het simpel of maak je van je vloermatten echte blikvangers?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here