Kledij op de werkvloer voldoet vaak niet echt aan de fashion normen, maar vooral aan de veiligheidsnormen. Of dient het toch voor meer dan veiligheid? In deze blog bespreken we de drie belangrijkste redenen om te investeren in goede, gepersonaliseerde werkkledij.

Veiligheid

Werkkledij die je werknemers beschermt tegen mogelijke gevaren is super belangrijk. Als werkgever sta je dan ook in voor de veiligheid van je werknemers. Daarom moet je gepaste kledij voorzien zoals werkschoenen, helmen, veiligheidsbrillen enzovoort. Deze werkkledij is inderdaad niet altijd even modieus, maar dat is ook niet de essentie van deze kledij.

Veiligheid in ziekenhuizen

Ook al zijn ziekenhuizen in principe geen bedrijven, toch pakken ze het op vlak van bedrijfskledij heel goed aan. Puur aan de kledij van het personeel weet je wie een verpleegster is of een dokter. Dit maakt het voor mensen heel eenvoudig om vragen te stellen aan de juiste personen.

Daarnaast draagt ook iedereen medische klompen voor de veiligheid en de hygiëne.

Merkidentiteit

Kleren zijn een goede manier om je werknemers te betrekken bij je merk. Door iedereen in je organisatie dezelfde kleren te laten dragen, zorg je voor een sterke merkidentiteit. Je toont aan de buitenwereld dat je een sterk team vormt. Zorg voor nog een extra bedrukking met je bedrijfnaam en zo heeft iedereen zijn eigen ‘uniform’.

Bedrijven waar een sterk groepsgevoel heerst en waar werknemers goed met elkaar overeenkomen, doen het in het algemeen beter. Dit zijn bedrijven waar werknemers dat extraatje willen doen voor elkaar. Dit creëer je uiteraard niet alleen met kledij, maar het is wel een belangrijk (en symbolisch) puzzelstukje.

Merkidentiteit bij Ikea

Ikea doet het als bedrijf goed op zoveel vlakken. Het is en blijft een rolmodel voor andere bedrijven. Ook op vlak van kleding voor hun werknemers hebben zij het idee van merkidentiteit wel begrepen. Iedereen loopt rond in dezelfde geel-blauwe outfit, een verwijzing naar hun huiskleuren.

Het doortrekken van de identiteit van je bedrijf tot in de kleinste details zorgt ervoor dat je een succesvol bedrijf wordt. Zo heeft Ikea zowel een werkbroek voor dames als voor mannen.

Merchandise

Heel veel bedrijven doen aan merchandise. Dit is niet iets dat je werknemers dragen, maar wel je potentiële klanten. Dit is een slimme manier om merkbekendheid te creëren. Zorg ervoor dat je merchandise wel mee is met de laatste mode. Merchandise kan je gratis weggeven of verkopen. Hou wel in het achterhoofd dat het belangrijk is dat mensen je merchandise willen dragen, want het is steengoede reclame voor je merk.

Merchandise in de evenementensector

Schoolvoorbeelden van bedrijven die inzetten op merchandise zijn degene die zich in de evenementensector bevinden. Denk maar aan festivals. Mensen kopen merchandise van festivals omdat het hen herinnert aan een geweldige tijd. Betere reclame als festival kan je dan ook niet wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here