Gaan jullie binnenkort op wintersport? Dan is het belangrijk dat je alles inpakt, om te voorkomen dat je op je bestemming tot de conclusie komt dat je de helft bent vergeten. Uiteraard pak je verschillende warme kledingstukken in, net als je toiletartikelen, je paspoort en de nodige opladers, maar wat moet er nou nog meer mee?

Denk aan je belangrijke documenten

Dat je je paspoort bij je moet hebben, dat weet iedereen, maar welke documenten zijn nog meer belangrijk om mee te nemen naar de wintersport? Het ligt eraan naar welk land je gaat, maar soms heb je ook een visum nodig. Verder zijn je verzekeringspapieren en bewijs van reservering belangrijk, net als de nodige vignetten, milieustickers en je tickets voor de bus-, trein- of vliegtuig. Vergeet ook zeker niet bij je reisverzekering te kijken of de wintersport module aanstaat. Daarnaast zijn er ook verzekeringen waarbij je zorg op reis kunt krijgen, dit zal nagekeken moeten worden.

Welke toiletspullen neem jij mee in de koffer?

Je tandenborstel, tandpasta, borstel en deodorant heb je waarschijnlijk al ingepakt, maar het kan verstandig zijn nog eens goed na te kijken wat er nog meer mee moet. Heb je een handdoekenpakket of moet je deze zelfs meenemen? Dan is het verstandig hier voldoende van in te pakken. Denk verder aan je parfum, make-up en make-up remover, benodigdheden om te scheren, shampoo, zonnebrandcrème, after sun, en de nodige medicatie zoals ibuprofen. Ook een lippenbalsem kan verstandig zijn en vergeet zeker niet de benodigdheden voor menstruatie in te pakken.

Gebruik je medicatie? Dan moeten deze uiteraard mee. Wel moet je van tevoren goed nakijken of je hier een medicijnverklaring voor nodig hebt. Niet alle medicatie mag namelijk zomaar meegenomen worden naar het buitenland. Hierbij kun je denken aan slaapmedicatie, maar ook medicatie voor bijvoorbeeld ADHD.

Vergeet uiteraard de spullen voor de wintersport niet

Een wintersport is natuurlijk niets zonder de benodigde spullen. Naast warme kleding, thermokleding en dikke sokken zijn er namelijk nog een aantal dingen die mee moeten voor een echte wintersport vakantie. Allereerst natuurlijk je ski’s of je snowboard, maar ook je skistokken, skibril- en helm, speciale skikleding en goede handschoenen. Daarnaast is een sneeuwlaars aan te raden voor de momenten dat je niet op de piste staat. Verder kun je ook nog denken aan een zonnebril, een warme muts en speciale skisokken.

Vergeet vooral ook niet avond- en nachtkleding mee te nemen, bijvoorbeeld voor een avond uit eten, en normale broeken en truien. Is er een mogelijkheid om te zwemmen, dan is je zwemkleding ook verstandig om in te pakken. Heb je nou niet zoveel ruimte in je auto, dan kun je er ook voor kiezen de ski’s of het snowboard te huren op je vakantiebestemming. Wel is het dan goed na te kijken wat daar wel en niet te huren is, zodat je weet wat je zelf mee moet nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here