Soms lijkt het alsof de wereld klettert om te winkelen tot je erbij neervalt! Het kan een zeer stressvolle tijd zijn voor alle betrokkenen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Bespaar benzine, tijd en geld door gewoon online te winkelen! Het kan voor een beginner een beetje lastig zijn, maar gelukkig hebben we wat online shoptips voor jou om het zoveel gemakkelijker te maken!

Tip 1: maak een lijst

Schrijf precies op wat je juist nodig hebt. Deze lijst is niet alleen je gids als het tijd is om te winkelen, het helpt je ook om te vermijden of je iets bent vergeten! Als je een smartphone hebt, kan je dergelijke lijst in je toestel bewaren en updaten. Het helpt je allemaal een beetje om je leven op een eenvoudige manier te beheren.

Tip 2: verkoop eerst wat je niet meer nodig hebt

Als je weet dat je behoorlijk wat items gaat kopen, ga dan door de kasten en verzamel de spullen waarvan je weet dat je ze niet meer gaat gebruiken. Oude videogames, kleding, schoenen, enzovoort, kunnen allemaal worden verkocht of gedoneerd. Gebruik vervolgens een deel van het geld dat je hebt ontvangen bij de verkoop van de oude spullen om datgene te kopen wat je nodig hebt.

Tip 3: begin met winkelen

Hoe langer je wacht, hoe groter de kans bestaat dat de topitems uitverkocht zijn. Twijfel daarom niet om te kopen wat je echt wilt hebben, voordat het uitverkocht is. Speciale dagen waarop je korting krijgt, zoals Black Friday of tijdens de soldenperiode, zijn altijd goede momenten om aan de slag te gaan met winkelen, omdat je dan spullen aan belachelijk lage prijzen kan krijgen.

Tip 4: zoeken naar kortingsbonnen en het vergelijken van prijzen

Hoewel het weinig moeite kost, kan het vermoeiend zijn om op het internet te zoeken naar de beste deal voor het item dat je wilt. In plaats van tijd te verspillen, kan je speciale vergelijkingswebsites gebruiken. Op dergelijke sites kan je prijzen vergelijken met elkaar. Het kan je een bepaalde hoeveelheid geld en tijd besparen. Ook bestaan er heel wat winkels online waar je een code kan gebruiken voor het krijgen van korting. Het zijn de zogenaamde kortingscodes. U kunt vele exclusieve promoties en kortingscodes vinden op Solden – Een online deal-community sinds 2013 in België.

Tip 5: controleer wat je koopt

Er is een enorme industrie die bestaat uit het verkopen van artikelen die zijn geretourneerd, maar die om verschillende redenen niet in de winkelrekken zijn geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld zijn van alleen de doos die wordt geopend, tot kleine reparaties die nodig zijn en eerst worden uitgevoerd voordat ze worden doorverkocht. Opgeknapte laptops, opgeknapte printers en zelfs opgeknapte camera’s kosten vaak een fractie van de prijs van een gloednieuwe versie van hetzelfde item, met vergelijkbare garanties. Hoewel iets opgeknapt bijna nieuw moet zijn, is het beter om hier goed mee op te letten. Het kan zijn dat het product bijna nooit werd aangeraakt, maar ook is het mogelijk dat het toch geen goede aankoop is. Om teleurstelling te voorkomen moet je altijd goed controleren wat je koopt. Hoe goed de deal ook is, koop nooit iets zomaar, tenzij er een retourbeleid is om ervoor te zorgen dat je beschermd bent als er iets misgaat.

Tip 6: koop in bulk

Bulk winkelen is niet alleen geschikt voor gezinnen met vijf kinderen. Iedereen kan namelijk profiteren van aankopen in grote hoeveelheden. Wat niet altijd bekend is, is dat online aankopen ook in bulk mogelijk zijn. Meestal geldt bij de aankoop van grote hoeveelheden dat je hiervoor een mooie korting krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here