In de zomermaanden kan de temperatuur in België behoorlijk oplopen. Op warme dagen is het niet uit te houden wanneer je constant kleding draagt die jouw armen en benen volledig bedekt. Daarom dragen veel Belgen in de zomer luchtige kleding. Veel vrouwen lopen in de zomermaanden in zomerjurkjes. Deze jurkjes zijn heerlijk luchtig, waardoor je het aanzienlijk minder snel warm hebt met zo’n kledingstuk. Heb je voor de aankomende zomer nog niet genoeg zomerjurkjes in jouw kast hangen? Dan wordt het de hoogste tijd om hier alvast naar op zoek te gaan. Wij geven je hieronder een aantal handige tips om zomerjurkjes te kopen.

Kies voor een jurkje met een zomerse uitstraling

Zomerjurkjes draag je voornamelijk in de zomer. Je trekt zo’n jurkje immers niet snel aan wanneer de temperatuur het niet toelaat. Hier zijn ze gewoonweg te kort voor. Logisch dus dat zomerjurkjes geassocieerd worden met zon en warmte. Een groot deel van deze jurkjes ziet er dan ook fleurig uit. Zo heeft een zomerjurkje geregeld een fleurig bloemenpatroon als print. Daarnaast zijn deze kleedjes doorgaans ook in allerlei knalkleuren verkrijgbaar. Zoek je nog zomerjurkjes? Kies dan voor de jurkjes met een zomerse uitstraling. Op deze manier kom je de warme dagen ongetwijfeld zonder problemen door.

Van welk materiaal is de jurk gemaakt?

De meeste zomerjurkjes zien er luchtig uit. Dit komt voornamelijk doordat jouw benen bloot zijn wanneer je zo’n jurkje draagt. Hierdoor denk je mogelijk dat een zomerjurkje altijd luchtig is. Dit is echter een misvatting. Er zijn namelijk ook zomerkleedjes waarin je het betrekkelijk warm kunt krijgen. Sommige zomerjurkjes worden namelijk gemaakt van stoffen die niet goed ademen. In jurkjes van dergelijke materialen zweet je een stuk sneller. Het is dus niet altijd prettig om dit soort zomerjurkjes aan te trekken op zonnige dagen. Let daarom goed op het materiaal van het jurkje wanneer je zomerjurkjes wilt kopen.

Een langere zomerjurk

Niet iedereen houdt ervan om in een kort zomerjurkje rond te lopen. Zo voel jij je mogelijk niet op je gemak wanneer het kleedje een groot deel van jouw benen blootlegt. In dat geval draag je waarschijnlijk vaak een lange broek in de zomer. Dit hoeft echter niet, want er zijn ook lange zomerjurken beschikbaar. Neem bijvoorbeeld de Maxi jurken. Deze zomerjurkjes vallen tot op jouw enkels, waardoor jouw benen niet zichtbaar zijn. Een ander groot voordeel van deze lange kleedjes is dat je het er niet snel warm in hebt. De meeste lange zomerjurken zijn voorzien van spaghettibandjes, waardoor jouw armen bloot liggen. Bovendien worden ze gemaakt van een luchtige stof. Je zweet dus niet snel in een lange zomerjurk.

Nette zomerjurk voor speciale gelegenheden

Er zijn genoeg Belgen die het niet gepast vinden om naar speciale gelegenheden een zomerjurk te dragen. Zo trek je mogelijk niet zo snel een zomerkleedje aan naar jouw werk. De voornaamste reden hiervoor is dat zo’n jurk er over het algemeen nogal fleurig uitziet. Het komt dus niet echt zakelijk over wanneer je zomerjurkjes draagt tijdens belangrijke afspraken op de werkvloer. Er zijn vandaag de dag echter genoeg nette zomerjurkjes. Zo kun je voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld een blousejurk kopen van de Bijenkorft. Dergelijke jurken zijn in feite gewoon lange blouses. Dit maakt dat ze een nette uitstraling hebben. Een blousejurk kun je dus prima aantrekken naar jouw werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here