Van de verschillende soorten materialen die worden gebruikt om sweaters te maken, is kasjmier zeker een van de beroemdste. Maar veel mensen zijn niet op de hoogte en niet duidelijk wat kasjmier eigenlijk is, evenals de redenen voor de hoge kosten ervan. Dames kasjmier vesten, kasjmier truien voor mannen en kinderen, evenals een hele reeks andere items zoals sjaals, hoeden, truien, twinsets zijn ook gemaakt van dit wondermateriaal.

Het onderhuidse haar van geiten uit de Gobi-woestijn

Kasjmier wordt gewonnen of afgeleid van het onderhuidse haar van geiten die in de Gobi-woestijn in Noord-China en Mongolië wonen. De geiten hebben een stevige buitenlaag van bont en een cluster van zacht, fijn haar onder deze jas. Dit is de wol die wordt gebruikt in kasjmier. De buitenste harde vacht beschermt de dieren tegen het onderdrukkende koude weer.

Duurzaam materiaal voor kleding

Kasjmier is populair vanwege de eeuwige zijdeachtige consistentie en is altijd trendy en ook veelzijdig. Kasjmier truien zijn perfect uitgerust om dat broodnodige comfort te bieden tijdens koud weer. Hoewel kasjmier truien van nature aantrekkelijk en duurzaam zijn, hebben ze nog steeds de juiste zorg nodig om hun luxueuze visuele uiterlijk te beschermen. Als je ze langere tijd gevouwen houdt, kunnen ze soms lijnen en rimpels krijgen, wat hun uiterlijk kan bederven. Hoewel vouwlijnen en rimpels meestal verdwijnen als we regelmatig kasjmier dragen, zijn er mensen die graag willen dat hun vrouwelijke kasjmier artikelen vrij zijn van dergelijke rimpels.

Er zijn stappen die je kan nemen om ervoor te zorgen dat je truien uit kasjmier en andere items op hun best blijven gedurende vele jaren gebruik. Het enige dat het van jou nodig heeft, is enige inspanning en zorg.

Voorzichtig zijn met wassen

Stel kasjmier artikelen niet bloot aan ruwe was. Wees er net zo voorzichtig mee als met je haar. Indien nodig, moet je het wassen met een zeer mild wasproduct en dat ook na veel gebruik.

Voorzichtig zijn met drogen

Droog de items door ze plat op een zachte handdoek te leggen. Je kan ze ook chemisch reinigen als je niet comfortabel bent met water. De kleding droog stomen is sowieso een betere optie omdat het alle lichaamszweet en andere stofdeeltjes kan verwijderen die zich in de plooien hebben vastgezet. Maar je moet dat voor elkaar krijgen van een professional die het werk kent als je er zelf niet in thuis bent.

Kasjmier moet ademen

Bewaar je kasjmierartikelen veilig in een hersluitbare zak, of in een plastic zak. Zorg er echter voor dat de zakken lucht doorlaten voor circulatie. Je wilt je kasjmier natuurlijk laten ademen tijdens de opslag ervan.

Bescherming tegen insecten

Bescherming tegen motten en andere insecten is van het grootste belang. Zorg ervoor dat je mottenballen en cederblokken in de zakken plaatst om je deze bescherming te bieden. Houd je kasjmierartikelen altijd lekker ruikend door wat kruiden geparfumeerde zakjes in de zak te plaatsen. Je kan ze ook in een doek gevouwen houden. Deze geuren zijn ook uitstekende insectenwerende middelen. Zorg er wel voor dat deze doeken niet op de kasjmierartikelen voor vrouwen worden bewaard, maar er net naast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here