Gepersonaliseerde juwelen zien we steeds vaker voorbij komen. En dat is niet vreemd. Persoonlijke juwelen zijn uniek, origineel en perfect geschikt als geschenk om iemand mee te verrassen. Maar hoe draag je nu een naamketting, armband met naam of een juweel met een gravure? Hoe combineer je ze met andere juwelen? En wat zijn eigenlijk de verschillende mogelijkheden? We geven je graag enkele tips voor persoonlijke juwelen!

Juwelen met naam

De naamkettingen: wie kent ze niet? Dit juweel is al eerder in het modebeeld geweest, maar de trend is weer terug en breidt zich razendsnel uit! Je ziet niet enkel naamkettingen, maar ook armbanden met naam, naamoorbellen en zelfs ringen met naam of letter. Daarnaast kan je ook vaak een tweede naam toevoegen, kiezen voor getallen of zelfs een extra steen of kristal. Genoeg keuze dus in juwelen met naam!

Bij naamkettingen, armbanden, oorbellen en ringen kan je vaak ook kiezen uit verschillende lettertypes of handschrift. De vorm kan ook van grote invloed zijn op de stijl van een persoonlijk juweel. Zo kan je gaan voor een naamketting met een verticale schrijfrichting of een ketting met naam waarbij de letters speels uiteen liggen. Op deze manier kan je juwelen met naam aanpassen naar jouw eigen stijl en smaak.

naamketting

Minimalistische juwelen

Ben jij niet zo’n groot fan van opvallende sieraden, maar zie je liever minimalistische juwelen? Dan is er ook een ruime keuze in persoonlijke juwelen met een subtiele gravure, naam of datum. Zo kan je kiezen voor een ketting met een letterhanger, enkel een cijfer of een sierlijk handschrift. Of laat een gravure zetten aan de binnenkant van een armband of horloge, zodat enkel jij of degene aan wie je het gegraveerd juweeltje schenkt, dit kan zien! Op deze manier draag je toch die ene speciale persoon, datum of gedachte bij je, maar hoef je het niet wereldkundig te maken. Zie het als een verborgen boodschap.

Vingerafdruk- of fotogravures

Wil je nog een stapje verder gaan, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden met gravures in juwelen. Zo kan je gaan voor een tekst gravure, maar zijn gegraveerde foto’s en vingerafdrukken tegenwoordig ook mogelijk! Kies voor de vingerafdruk van je lief of een foto van je mama, en laat deze op een ketting, ring of ander juweel graveren. Persoonlijker kan haast niet! De vingerafdrukgravures worden gemaakt aan de hand van een foto of kopie, waarbij de lijnen vervolgens op een juweel worden gegraveerd. Een fotogravure werkt juist hetzelfde. Naast deze speciale gravures is het natuurlijk ook mogelijk om op een juweel een klein symbool te laten graveren, zoals een hartje, sterretje of een datum.

ketting met gravure

Combineer jouw juwelen!

Heb je ondertussen je favoriete juweel met gravure of naam besteld, dan komt de volgende vraag: hoe draag je het? Tegenwoordig is er zoveel mogelijk! Zo is het heel tof om een aantal kettingen bij elkaar te dragen, of meerdere armbanden en ringen te mixen en te matchen. Of kies eens voor een oorbel met de namen van je kind(jes) en combineer dit met een piercing of oorbel in een tweede (of derde!) gaatje van hetzelfde materiaal. Zo creëer je de perfecte ear party!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here