In de winter wil je het comfort van een deken om je warm en gezellig te houden. Waarom probeer je deze winter geen poncho in plaats van een deken? Poncho’s zijn zeer functioneel gezien hun gelijkenis met een deken, behalve dat je ze eigenlijk als een kledingstuk kan dragen door je hoofd door het gat in het midden van de poncho te steken. Je kan daarom op elk gewenst moment in of uit een poncho stappen, afhankelijk van het weer en het is dit gemak waar mensen van houden in poncho’s. Deze winter kan je jezelf verwennen door gebreide poncho’s te gebruiken.

Een exclusieve kledingoptie

Gebreide poncho’s worden gezien als een exclusieve kledingoptie. Het feit dat ze, ofwel gewoon kunnen worden gedragen, of met versieringen zoals vastgebonden pompoms geeft hen die unieke status. Ze kunnen zowel met contrasterende als met bijpassende tops worden gedragen. Je zal er goed uitzien in een skinny jeans en een gebreide poncho met solide patronen of de ouderwetse oma-vierkanten.

Verschillende ontwerpen van een poncho

Verschillende ontwerpen, zoals de zigzag of diamanten die zijn verwerkt in middellange of lange gebreide poncho’s, worden door veel jongeren steeds vaker gedragen vanwege hun trendy uiterlijk. Aangezien poncho’s zowel bij formele als bij informele gelegenheden kunnen worden gedragen, worden improvisaties met betrekking tot ontwerp of vorm zeer snel geaccepteerd en opgejaagd door jongeren die op zoek zijn naar die bepalende verandering in kleding.

Poncho’s op de catwalk

Gebreide poncho’s worden wel eens weergegeven op mode-catwalks door modellen in verschillende stijlen. De beschikbare kleuren en patronen hebben in het verleden al wel eens de aandacht getrokken van beroemdheden die ze ook promoten als een uitvoerbare aanvulling op andere soorten winterkleding.

Zelf een poncho breien

Een poncho breien kan een leuk project zijn voor zowel beginners als gevorderden. Je hoeft alleen maar een basisbegrip te kennen en kan vervolgens gebruik maken van technologie en van de uitstekende kwaliteit van moderne garens om ze de gewenste vorm en ontwerp te geven. Je hoeft alleen de juiste breinaalden te kopen, omdat hun maten afhangen van het garen dat je kiest. Het bepalen van de juiste maat naalden kan worden bereikt door een proefmonster te maken. Andere basishulpmiddelen, zoals een schaar en een meetlint, maken de items compleet die je nodig hebt om je breioefening te starten. Katoenen en wollen garens zijn degenen die de meeste voorkeur hebben vanwege hun duidelijke eigenschappen van lichtheid en warmte.

Rechte poncho’s of diagonaal gedragen poncho’s blijven de meest voorkomende stijlen. Poncho’s hebben hun oorsprong in Columbia, maar ze hebben in de loop der jaren snel invloed gehad in zowel de Verenigde Staten, als in vele delen van Europa. Het is heel gebruikelijk om mensen ook in de zomer poncho’s te zien dragen als overslag en dit kledingstuk wordt niet langer alleen geschikt als winterkleding beschouwd.

Waterdichte gebreide poncho’s en diegene die gemaakt zijn van geweven stof, maken ook stijlverklaringen. Je hebt dus een grote variëteit die je kan verkennen wanneer je voor gebreide poncho’s gaat en dat verklaart waarom ze zo populair zijn.

Niet alleen bestaan er gebreide poncho’s, maar ook zijn waterdichte poncho’s erg handig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here