Breiwerk heeft door de jaren heen een grote transitie ondergaan. Van louter functionele kledingstukken die zijn gemaakt of gebreid door mensen die houden van breien, tot prachtige luxe kleding, ze zijn allemaal een prachtig alternatief voor modebewuste mensen geworden. Modern luxueus breigoed is een heel ander soort kleding dat niet alleen geweldig is om naar te kijken en een geweldig gevoel heeft, maar ze zijn ook uitstekend vanuit functioneel perspectief. Luxe gebreide kleding is een echte trend geworden.

Luxe gebreide kleding

De merinowol die wordt geschoren van een topras van schapen is de belangrijkste reden voor de populariteit van luxe gebreide kledingartikelen. Deze wol heeft eigenschappen die hem onderscheiden van andere wolsoorten. Het is een ultralicht materiaal, met extreem fijne vezels. Het kan in zachtheid en gevoel worden vergeleken met alleen het beste van kasjmierwol, dat ook wordt gevonden bij een zeldzame soort berggeiten.

De voordelen van merinowol

Het speciale kenmerk van dergelijke wol is dat het mooi kan worden gemengd met elk ander materiaal en dat geeft het een enorm voordeel. Je kunt het dus in verschillende verhoudingen met een ander materiaal opnemen om verschillende soorten ultrafijne, wollen kleding te krijgen. Het positieve is echter dat deze wol niet zo zeldzaam is als kasjmierwol, omdat het kan worden afgeschoren van schapen uit België, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, Australië, Zweden, Frankrijk, Duitsland en Argentinië, om een paar landen te noemen. Bijgevolg is het ook goedkoper in vergelijking met kasjmierwol.

Luxe knitwear

Luxe knitwear heeft een belangrijke invulling gekregen met de introductie van merinowol. De gebreide kleding werd bij iedereen erg populair vanwege zijn lichtheid, het heerlijk gevoel om het te dragen en de vochtbestendige eigenschappen. Landen met vochtig, koud weer zijn één van de grootste consumenten van dergelijk breigoed. Het materiaal voert ook de warmte net zo snel af en kan daarom ook in warme weersomstandigheden worden gedragen, zonder het regelmatig te wassen. Het is vrij van geur en het wordt ook niet snel vuil, waardoor het een perfecte slijtage is voor zowel formele als informele gelegenheden.

Breiwerk in de golfsport

Een klassiek voorbeeld van hoe dergelijke luxe gebreide kleding de traditionele gebreide kleding heeft vervangen, is de golfsport. De verandering in het breiproces met circulair breien waarbij een driedimensionaal kledingstuk netjes wordt gebreid tot een enkel naadloos item, heeft het golfspelers net zoveel gemakkelijker gemaakt om zich uit te leven zonder zich zorgen te maken over de verloren elasticiteit of vorm. De eigenschappen van dit materiaal is een andere reden waarom dergelijk luxe breigoed zijn vorm en stevigheid gedurende een lange periode van tijd kan behouden.

Luxe gebreide kleding voor werk en vrije tijd

Voeg daarbij de moderne technieken die worden gebruikt voor het kleuren en het afwerken van de stof en je hebt een product dat zijn kleur, elasticiteit en het zacht gevoel gedurende een langere tijd kan behouden. Luxe gebreide kleding heeft inderdaad een nieuwe markt voor zichzelf gecreëerd en deze kleding wordt nu steeds meer gebruikt, niet alleen voor sport, maar ook voor slimme vrijetijdskleding. Gebreide kleding wordt tegenwoordig voor alle segmenten gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here